maanantai 27. syyskuuta 2010

Nukkumatti myöhässä

Neidin nuha alkaa helpottaa, johan sitä viikko onkin kestetty.
Sairastelu vaikutti kuitenkin yöuniin ja päivän koko päivän rytmiin.
Yleensä meidän ei tarvitse kuin heittää neiti sänkyyn vellipullon kanssa.
Ja pian nukkumatti jo saapuukin.


Eilen oli toisin
 Päiväunet maistui ulkona jopa 4h!
Illalla yleensä 21:00 ollaan menossa nukkumaan.
Kaikki tehtiin kuin ennenkin.

Klonks!
Kuului niinkuin muinakin iltoina
vellipullo heitettiin lattialle
mutta sen jälkeen ei alkanutkaan
hiljaisuus..vaan itku, lohduton itku!
ja siihen ei auttanut mikään.
Otin neitosen omaan sänkyyn kainalooni.
Hämyisessä valossa siinä juttelimme.
Oli lamppu katossa, taulujakin..
Äidin muru!

Voiko ketään rakastaa niin paljon kuin pientä lasta.
Niin viaton ja hauras!
Näinä hetkinä haluaisi ajan pysähtyvän.
 Älä koskaan kasva isoksi.Nukkumatti saapukin meidän osoitteseen sitten vasta 22.30
Nukkumatti olikin aikataulussaan hieman myöhässä.Tämä päiväkin meni sitten uusin aikatauluin.
Herätys oli vasta 9.30
Kamalalla kiireellä kerhoon, josta olimme tunnin myöhässä.
Kirpparille ja kotiin nukkumaan.
Päikkärit otettiin sitten vasta 14.30
: /


Niin pienestä se voi olla kiinni.
Koko rytmi sekaisin.

Noh..tänään mentiin jo 22.00 nukkumaan
ja ehkä huomenna taas hiukan aikaisemmin.
Eihän sen väliä kun hoitoon ei tarvitse..
mutta onhan se hyvä että jonkilainen rytmi olisi ja
kohtuu aikaisin nukkumaan mentäisiin.

Ihan vaan sitä hoitoonkin menoa ajatellen..
siihen on vielä 3kk.

7 kommenttia:

 1. Voih !
  Meillä menee rytmit kans ihan niin pienestä sekaisin, että. Tai kun vastikään ollaan vähän sitä rytmiä saatu muodostumaan. Kyllä se rytmi vaan helpottaa niin paljon, kun voi etukäteen menoja ja tuloja vähän suunnitella.

  Toivottavasti Minea löytää pian taas uudelleen rytminsä !

  Meillä on täs vajaan viikon käyry kamalia nukutustaisteluja, 2h vähintään saa joka kerta heijata, silitellä, lauleskella ja neiti vaan riehuu. Puuh..

  Ihanat nuo siivouvkuvat ! Ja muutkin tottakai. Siivoileeko Minea innoissaan ? Mun äitin luona on kans tollanen pikkumoppi lumialle mut ei olla sitä viel otettu käyttöön. Lumia on kotonakin niin innokas avustaja et tollanen vois olla kiva. Mistä ootte tuon ostanu ? Äitini oli saanut kaupanpäällisenä ison mopin ostaessa..

  Monelta Minea muuten menee yöunille nukkumaan ja monelta nukkuu päikkärit ? Kuin pitkät päikkärit nukkuu ?

  VastaaPoista
 2. Meilläkin menee unet välillä ihan miten sattuu ja sitten on koko päivä sekasin. Varsinkin jos on jotain menoa ja päikkärit jää vähiin, niin sitten on kyllä kaikki kirjat sekasin. Toivottavasti teillä palataan pian normaaliin rytmiin :)

  Asiasta kukkaruukkuun..
  Mä kävin eilen meidän kaupungin Benettonilla kyselemässä tuota ihanaa violettia toppatakkia ja heille ei kuulemma siinä värissä ole takkia tulossa ollenkaan. Aattelinkin nyt kysäistä oisko sulle ihan mahdotonta käydä ostamassa meille samanlainen takki ja postittaa se? Koko 82 riittäis varmaan meidän hoikkaselle neidille. Jos siis kokoja on vielä jäljellä. Mutta jos siitä on vaivaa niin tietenkään ei tarvitse :) Pakko vaan kysyä, kun se olisi niin täydellinen lisä meidän talvivarustukseen. (tarvetta sinänsä ei välttämättä ole :D)
  Koitan muuten ehtiä tänään postittamaan teidän anorakin :)

  VastaaPoista
 3. Lumian äippä:

  Niin pienestä menee nuo rytmit sekaisin ja myös joku kehitysvaihe voi laukaista levottomuutta, varsinkin öisin. Toiset valvoo hampaiden takia josta meillä ei ole kitisty ollenkaan.

  Sitten kun rassukat eivät osaa sanoa, mikä hätänä.

  Toivotaan, että teilläkin helpottuu nukkuumaan meno, voin vain kuvitella kuinka haastavaa se on! Huok.. Varsinkin, jos se toistuu joka ilta. Annatko muuten jotain sokeripitoisia ruokia/makeisia/juomia vielä illalla? Se saa useasti ainakin virapiikin aikaan?
  Onko nukkumaanmeno liian aikaisin?

  Meillä mennään nukkumaan normaalisti 21.00 aikoihin ja herätään 8 aikoihin. Päikkärit 12 aikoihin. Nukuu 2-3h. Tietysti tuo nukkuminen on niin yksilöllistä ja toiset vaan tarvii vähemmän unta. Minea on aina nukkunut paljon.

  Tuo moppi ja siihen kuulu sankokin..on kirpparilöytö. Oikeastaan minä jouduin hyllyttämään tuon mopin, kun alkoi kissaa sillä kiusaamaan. Huutohan siitä tuli. : /
  Valvotusti vain saa leikkiä..ettei saa tuhoa aikaan. Ehkä ovat vähän pieniä vielä..

  Maikkis: Tottakai voin! : ) ..ja soitinkin sinne jo ja varasin takin sinulle. Koko siis 82cm. Haen takin sinulle tänään jos haluat?

  Postitellaan sitten ristiin näitä takkeja : D

  VastaaPoista
 4. Oi kiitos, mahtavaa! :)
  Laitan sulle illalla vielä s-postia!
  Jes, en malta odottaa. *hyppii kattoon* :D

  VastaaPoista
 5. Meillä hampaat kyllä kitistävät öisin myös, mut ne on sitten sellasia aamuyöhön ajottuvia marinoita. Mut joku kehitysvaiheeseen liittyvä tää nukutusongelma taas on, meillä on ollut iahn aikain alsuta sakaka näin, et välillä menee hienosti vähän aikaa ja sit taas välillä pitkän aikaa vähän huonommin.. mut täytyy vana ajatella et tää on vaan vaihe ja se menee ohi :) Ja oonhan mä siihen tässä reilussa vuodessa j otottunut, että ei se ole yhtään niin puuduttavaa kuin joskus aikanaan. Se vaan on ikävcää ettei mies käy nukuttajaksi alkuunkaan, et sais välill äedes sellasen huili-illan :D
  No mut aikaa on huilata sitten kun lapset on isoja :)

  Ei, Lumia ei saa mitään sokeripitoisia iltaa kohdin eikä muutenkaan. Hedelmäsoseet/marjahillo tms joita syödään puuron (ja välillä välipalalla)kanssa ovat oikeastana ainoita missä sitä sokeria meillä on, et tavallaan kyllä siis iltapuurolla saa vähän sokeria, kun on ruokalusikallinen esimerkiksi hed.sosetta puurossa, mut sehän nyt on kai niin pieni määrä ettei se vaikuta ja kun ylienergiaa on koko päivän. Huh. Mä oon siis vähä liiankin tarkka ton sokerin suhteen, mut tietty nois soseissa ja kai maustamattomassa jugurtissakin sitä on, mutta mahdollisimman pieniä määriä sitä lisättyä sokeria yritän antaa. Tän ikänen kun on vielä helppo pitää pois pilaamasta hampaitaan :D (mä oon nini hysteerinen noitte hampaitten takia ku ite ravannu täs varmaan 15 kertaa..)

  Meillä päivärytmi on sellainen, et Lumia herää siinä 6-7 aikaan, päiväunet (15-45min)nukkuu yleensä siinä 11-12 aikaan ja illalla mennään sänkyyn klo 20 jälkeen. Tuo 7-8h valveilla olo jakso tuntuu olevan ihan sopiva, ja silloin kun on nukutusten suhteen parempi vaihe menossa, niin nukahtaakin hyvin tuolloin 20-21 aikaan ja menee max puoli tuntia ja illallakaan ei kuitenkaan tule sitä väsykiukkua missään vaiheessa, eli musta toi nukkumaanmeno aika on aika sopiva, mut tää nyt vaan on tää vaihe.. ois vaan kai niin paljon nähtävää ja tehtävää ja tutkittavaa.. tai pitäs vaan riehua.

  Lumia tosiaan on äitiinsä tullut ja on aina pärjännyt vähällä unella, yöllä nukkuu 8-10h normaalisti ja päivällä vaan pienet tehotorkut, eikä oo koskaan pitkiä päiväunia nukkunutkaan(paitsi kesällä muutaman kerran jopa 2h!). Päivät jolloin ei suostu nukkumaan päiväunia ollenkaan, valvoo siis 12-15h putkeen, eivät nekään ole yleensä mitenkään vaikeita, pieni puolen tunnin väsypurnaus jossain vaiheessa, mut muuten ei mtn. Näin ne lapset on erilaisia, ole kuitenkin onnellinen siitä että teillä nukutaan :)

  Ihana kissankiusaaja :D kuullosti niin suloiselta, vaikkei sitä taatusti oikeasti ole. Miten teillä muuten Minea ja kissa ovat toimeen tulleet ? :) Meillä oli ennen kolme ihanaa kissaa, me jouduimme niistä kuitenkin viime joulukuussa luopumaan kun moni lääkäri tätä kehoitti, Lumialla oli koko ekan puolen vuoden ajan niin selvät allergiaoireet, yski, nenä oli tukossa, silmät vuoti.. ja ne hävisivät heti kun kissat lähtivät ja asunto perinpohjin siivottiin. Oli se kyllä iso ja vaikea asia, jota pitkitettiin ja pitkitettiin, mut pakkohan siinä oli laittaa lapsi etusijalle. Ikävä on kova vieläkin :/

  VastaaPoista
 6. Kyllä se varmaan ohi menee ja Lumia vain sattuu olemaan eloisa lapsi ja täynnä energiaa.
  Onkos teistä jompikumpi ollut lapsena eläväinen..tai vieläkin? ; )

  Lumia kyllä nukkuu tosi vähän päivällä..meidän neiti nukkuis pystyyn, jos noilla unilla mentäis.
  Mutta olemme erillaisia ja hyvä niin. : )

  Tuon kissan kanssa Minea meinaa olla vähän liian kovakourainen ja eihän 1v. vielä ymmärrä, että kissaan sattuu. Aina kun sanon "kissaan sattuu ja sille tulee pipi" Minea näyttää omia pikku haavojaan käsissä tai polvissa. : D
  Ihmeellistä kuitenkin, että kissa antaa Minean vetää turkista ja istua päälle. Kestää neidin riepottamista aika kauankin, ennenkuin päättää poistua paikalta. Ja aina hakeutuu Minean seuraan. Jotenkin tykkää neidistä, vaikka onkin tuollainen ronkeli.
  Meidän täytys kanssa luopua kissasta kun isommista lapsista yksi meinaa olla allerginen. Luultavasti johtuu kissasta.

  VastaaPoista
 7. Kissa ei kuitenkaan ole raapinut tai mitään Mineaa ? Ihanaa on että lapsi saa jo pienestä saakka varttua eläinten kanssa, oppii niitä arvostamaan ja kunnioittamaan. Todella harmi jos joudutte luopumaan kissasta, mutta tottakai lapsi täytyy aina asettaa etusijalle. Meillä on onneksi koiria molemmissa mummoloissa ja kissoja kavereilla, joten tyttö saa kuitenkin paljon kontaktia eläimiin. Musta eläin ja lapsi yhdessä ovat ehkä maailman hellyyttävin näky ♥ Haaveena on joskus, jos sen lapsi vain sallii, ettei allergisoi tms (koirille ei olla huomattu allergisoivan, mutta kissakodissa käydessä silmät vuotaa heti) ottaa joskus sitten koira :) mä olen tosi eläinrakas ja meillä/mulla onkin ollut lemmikkejä aina pienestä saakka, kissoja, koiria, pupu, hamstereita, gerbiilejä, minihiiriä, akvaariokaloja..

  Meillä mies on ollut pienenä just samanlainen vauhtihirmu ja rasavilli kuin Lumia, mä taas olen vaan istunut johonkin 3v asti suunnilleen sitterissä ja tuijjotanut maija mehiläistä, ja ollut lapsena tosi rauhalline siis. Mut sit nykyisin on kyllä ihan toisin päin :D

  Ja molemmat vanhemmista ollaan oltu sekä pienenä että vieläkin vähällä unella pärjääviä ,että liekö tuo ihmekään jos ei likkakaan nuku. Itse olen jättänyt 1,5vuotiaana päiväunet kokonaan pois. Toivottavassti Lumia e iiha vielä parin kuukauden päästä sentään..

  Mut by the way, täytyy koputtaa nyt puuta, mut meillä tänään meni skeä päiväunille että yöunille nukajtaminen tosi kätevästi, selvittiin puolella tunnilla molemmista :) Toivottavasti sama meno jatkuu.. :)

  Tuohon uusimpaan postaukseen sen verran, että kiva että teillä palattu normaaliin rytmiin ! Suloisia kuvia Mineasta ! Ihana täydellisyydentavoittelija, meillä ei kyllä haittaa jos kädet on likaiset vaan ne täytyy joka kerta ruokaillessa tunkea tai edes yrittää tunkea ruokalautaseen ja sit niillä sotkukäsillä sotketaan joka paikka..

  VastaaPoista