perjantai 3. joulukuuta 2010

Neuvola kuulumisiaTänään on taas menty haipakkaa paikasta toiseen ja nämä minun 
postatukseni tulevat aina näin myöhään! 
: /
Päivän kuva: neiti aamupuurolla.

Tänää oli kuitenkin 1,6kk neuvola ja tässä 
neidin mitat

Pituus 87cm
Paino 16,8g

Niinkuin ennemmin jo sanoin, neiti on alkanut jälleen vierastamaan enemmän
ja appajee kun neiti nostettiin alasti pöydälle missä pituus mitattiin
niin kamala parkuhan siitä tuli!

Sen jälkeen istuttiinkin äidin sylissä visusti ja vilkuiltiin neuvola tätiä
hyvin epäilevästi!!

Minean kasvu meni hienosti omalla käyrällään.
(paino tasaista viivaa vaakasuoraan ja pituus noususuunnassa)
Vaikkakin painaa paljon ikäisekseen, niin Lääkärin mukaan ei ylipainoinen.
Mistä lie käyristä sen katsoi ja ei sen kummemmin painoon puuttunut.
Neiti on myös todella pitkä!

Lääkärin tutkiminen ei myöskään ollut neidin mieleen!
Kovin lähelle tuo vieras mies tulee ja kurkkii minun korviin, 
kuuntelee keuhkoja jollain ihme laitteella ja mitä lie...

Lopputulos oli kuitenkin se, että tyttö kasvaa ja kehittyy hyvin.
: )

Sitten palattiin vielä neuvolatädin luo ja saatiin piikki!
Sehän oli jo sitten aivan kamalaa!
Vielä illallakin kun otti piikki asian puheeksi, neiti alkoi itkeä (leikki itkua)
ja heilutti vimmatusti käsiään.
Kertoakseen ettei ko. asiasta saanut puhua!
Niin kamala kokemus se oli.
: D


Takki Bebetton ja hattu H&M

Neuvolan odotushuoneessa oli kivoja leluja ja siellä olisi ollut 
NIIN kiva leikkiä!
Naapurin 6v. kaksopojat olivat myös neuvolakäynnillä ja 
meillä olikin mukava juttutuokio siinä aulassa.

Illalla suuntasimme neidin kummitädin luo kyläilemään ja 
meiltä onkin alkanut sujumaan nuo kyläilyt tosi mallikkaasti.
Ennen juostiin perässä, kun joka paikkaan piti mennä ja koskea!


Kummitäti onkin kovin kätevä käsistään ja olikin leiponut ihania SUOMI
pipareita joissa oli koristeena Suomen lippu.
Neidin oli vaikea ymmärtää, ettei pipareita saanut heti kun halusi..
vaan täytyi odottaa, että kaikki oli valmista ja yhdessä istutaan pöytään.

Kummitädin kaapista onneksi löytyi kivoja leluja joiden parissa sitten aika kului.
Tässä meidän vierailu asustusta.
Kummitädin varmassa otteessa.

Huomenna haipakka meno jatkuu..
Pikkujouluihin lähdetään miehen kanssa ja kummitäti tulee
neitiä hoitamaan.

15 kommenttia:

 1. Komeat on mitat neidillä :). Meillä 1.5v oli 86.3cm ja 11.7kg (poika). Poikien käyrillä tällä mitalla oltiin jo yli käyrien, joten on kyllä todella pitkä tyttö :).

  VastaaPoista
 2. On se iso tyttö! : ) Minä olen noin 170cm ja mies 183cm ,joten ei mitään ihan lyhyttä varmasti tulekkaan.

  Muuten ne käyrät..meneekö se vanhempien pituuksien mukaan? Eli ei mitään yleistä käyrää vaan jokaisella omanlaisensa vanhempien pituuteen suhteutettuna? Tietääkö kukaan?

  Luulisi että tytöt lyhyempiä kuin pojat näin yleisellä mittapuulla.

  VastaaPoista
 3. Komeat mitat on :)
  Meidän kirppu on aikamoinen nääpiö, 1,5v mitat oli vajaa 10kg ja pari milliä alle 78cm. Eli pituudessakin lähes 10cm ero ! Mutta niin nämä lapset eri tahtia kasvaa, ja me taas miehen kanssa ollaa aika pieniä. Mies on jtn reilu 175cm ja minä 155cm.

  Noista käyristä, mä en ihan varma oo, meille aina selitetään kauheesti niistä käyristä kun Lumian pituus varsinkin aina hyvin epätasiasesti alakäyrillä kulkenut, joten mun pää on vähä sekasinkin menny niitten käyrien kanssa :D Mut siis mun ymmärrykseni mukaan on se yleinen käyrä, tai se taulukko. Siinä yleisessä taulukossa sitten kullakin lapsella näkyy se omien vanhempien mittojen mukaan oleva ennustekäyrä vihreällä. Tai siis näin meidän neukussa ja näin mulle asia selvitetty, mut oon voinu ymmärtää väärin, ja voin olla ihan väärässä.

  Kasvaako Minea sitten millä "käyrillä" pituuden ja painon suhteen ? Meillä Lumia oli nyt 1,5v pituuden suhteen muistaakseni -0,7 käyrällä ja painon suhteen -9%-käyrällä (eli n. -1 käyrällä). Musta noi on niin äärettömän monimutkaisa etten oikein itekkää tajua, varsinki ku Lumian suhteen niitä käyriä siellä neukussa/lääkärissä ym tuijotetaan hyvin tiiviisti.. nyt onneksi pituus ollut noususuhdanteinen !

  VastaaPoista
 4. Ihan yleiset käyrät ovat. Eli tytöille oma ja pojille oma. Itse pällistelen usein myös tälläistä osoitetta:

  http://www.sygeboern.dk/frame.cfm/cms/id=631/sprog=4/grp=9/menu=1/

  (Tuolla arvioin mm tulevia vaatekokoja :D)

  VastaaPoista
 5. Hyvin on puuro maistunut!
  Meidän neiti on kohta 3v ja painaa just ja just 12kg. Kylläkin pitkä tyttö ja puhuu erittäin hyvin. Ja sekös aina ihmisiä ihmetyttää, kun on pieni hiirulainen ja juttua tulee solkenaan.
  Käyn usein katsomassa, mitä teille kuuluu, mutta kirjoittaa en ole rohjennut ennen. Mukavaa luettavaa!

  VastaaPoista
 6. Pitkä tyttönen! Meillä Kii oli myös n. 1,6kk iässä tuon saman mittainen ja myös me vanhemmat olemme ihan pitkiä, minä 175cm ja mies 185cm.

  Kysyin kerran noita käyräjuttuja ja kuulemma menevät vanhepien pituuksista lasketun keskiarvon mukaan. Tai siis niistä lasketaan lapsen oletuspituus ja se näkyy siinä käyrällä sellaisena katkoviivana.

  Mukavia pikkujouluja teille :)

  VastaaPoista
 7. Näitä on ollut hauska lukea. Meillä nimittäin myös Minea 11kk. Tytötö ovat avian eripuusta veistetty, meidän eniti on nyt 74cm ja painaa 8,5 kg.

  Me vanhemmat ollaan pitkiä minä 173 ja mies 192. Toisaalta meidän 4,5v painaa nyt 15,5 kg

  No sitten tuo 17v esikoinen on yli 190 cm, tosin hyvin hoikka. Mutta hänkään ei koskaan lapsena ollut kovin iso. Otti vaan murrosiässä hurjan kasvupyrähdyksen.

  VastaaPoista
 8. Minea on kyllä pitkä tyttö. Meidän Erin oli 2vee neuvolassa 91cm/13kg. Ja hän siis on kuulemma pitkä tyttö ikäisekseen. Mutta niin olin minäkin pitkä lapsena (en tosin ihan noin pitkä vielä 2-vuotiaana), nyt olen "vain" 170cm.

  VastaaPoista
 9. Meillä on myös samanmittainen reilu puolitoistavuotias, painoa vaan vajaa 10kg. Siis mielestäni jo liian laiha, mutta minkäs teet, kun toinen kuitenkin syö kuin hevonen :).

  Meillä ei kanssa ihan lyhyitä olla, 170cm ja 183cm, joskin ei nyt mitenkään pitkiäkään. Esikoinen näyttää kasvavan samoilla käyrillä mun kanssa, kun taas pikkusiskosta luulisi kaiken järjen mukaan tulevan pidempi.

  Mun mielestä ERITTÄIN fiksua, ettei puuttunut vielä vauvaikäisen painoon. Kilot ehtii sulaa moneen kertaan kun leikki-ikää, kun pituutta tulee kohisten. 3-4v+:n painoasiat onkin jo sitten mielestäni eri juttu, mutta turha niitä tässä vatvoa :).

  VastaaPoista
 10. Vasteilen teille paremaalla aikaa, nyt meno niin hektistä että ei ehdi..

  Tip,tap,tip,tap...; )

  VastaaPoista
 11. Voi toista, ne piikit on aina niin pelottavia ♥
  Meillä Lottis menee pituudessa +2 käyrällä ja painossa pituuteen suhteutettuna 0-käyrällä,nyt 2,5 vuotiaana on 98 pitkä, 2-vuotiaana käyrä oli jopa lähempänä 1,5:ta, mutta nyt taas uskoisin olevan siellä kakkosessa. En tiennytkään että niitä suhteutetaan vanhempien pituuksiin, meillä siis 165/184 vanhemmat.
  Ja niin samoilla linjoilla Marikan kanssa tuosta fiksuudesta!

  VastaaPoista
 12. Nää lasten koko erot on kyllä niin ihmeellisen suuria. Meillä neuvolassa käyrää ei ole mitenkään suhteutettu vanhempien pituuteen. Vain se yleinen tyttökäyrä. Meillä neiti on lyhyt, vaikka ollaan kuitenkin 169 ja 186 pitkiä.

  Ihanaa, että neuvoloissa on hieman "viisastuttu" omista ajoistani. Minä kaksi vuotiaana olin saman pituinen ja painoin 14 kg ja neuvolakortissa lukee: Puhuttu painoasioista, sai painonhallintalehtisen ja suositellaan keittoruokia".

  VastaaPoista
 13. Mun piti kans jo eilen tuosta sanoa mitä marikakin sanoi.
  Että tosi fiksua ettei tuossa iässä vielä painoon puututa. Meillä Lumia kasvoi ekan vuoden painon suhteen pari prosenttia plussan puolella, nyt sit vuoden täytettyään kun alkoi syödä yhtääkkiä hyvin,5krt enemmäb kuin ennen paino lakoikin tippua ja nyt on miinuksella. Kun paino alkoi tippumaan, neuvolasta/lastenpolilta lääkäri sanoi että leikki-ikään tullessaan lapsi alkaa hävittää sitä lapsen pyöreyttä, toiset myöhemmin ja toiset aiemmin ja hakea sitä samaa vartalonmallia minkä vanhempiensa geeneissä on perinyt. Eli tän ikäsellä ei vielä voi puhua mistään ylipainosta, tietysti varmaan asiat erikseen jos kulkee jotenkin ihan tosi paljon siellä plussan puolella ja ruokavaliollakin varmaan asian kanssa tekemistä (eli jos karkkia,epäterveellisiä rasvoja ym ylettömiä määriä saa). Mutta mä itse olen puhtaasti sitä mieltä, että lapsen pyöreyden piikkiin menee, eri asia tosiaan sitten lähempänä neljää, viittä vuotta ruveta painoasioihin vakavasti puuttumaan.

  Minä itse oon ollut tosi pulska pienenä, olin vuoden iässä 75cm ja 11,5kg (Lumia 1,5v 78cm ja vajaa 10kg). Pituuden suhteen aina mennyt alakäyrillä, mutta painon suhteen plussalla. Mä olin vielä kolmivuotiaanakin aika pulska, mutta sitten pikkuhiljaa se lapsenpyöreys alkoi hävitä ja 5v olin jo hoikka ja paino kulki miinuksen puolella, ja nyt aikuisena oon tosi lyhyt, kuten tuolloinkin ja tällänen en mikään himolaiha mutten isokaan. Tuosta lapsenpyöreyden häviämisestä kertoo paljon sekin, että omasta neukkukortistani ku oon kattonu tuota painon kehitystä, niin oon painanut 3v 17,5kg ja 5 vuotiaana 18kg.

  Eli mistään ylipainojutuista ei kyllä mun mielestä tarvitse mitään stressiä ottaa, tai niitä miettiäkään ja iha tosi fiksua toimintaa neuvolassakin. Meidän neukussa kun noita käyriä tuijotetaan välillä tosi fanaattisesti.. :)

  Minea on ihana pieni tyttö ♥

  VastaaPoista
 14. oi voi, koko päivä mennyt lepäilyyn eilisten pikkujoulujen jälkeen. : / mutta hauskaa oli!

  Vastaan nyt kaikille yhteisesti..

  Ensikisi tahdon sanoa, että Minea syö ihan normaalisti kotiruokaa ja herkkuja syödään maltillisesti. Minea syö myös tomaattia, hedelmiä ja puuroja mielellään. Ja monesti syö koko lautasen tyhjäksi. Janojuomaksi annetaan ainoastaan vettä ja tykkääkin sitä juoda.

  Eli ei meillä pakkosyötetä ja eikä neiti niin kamalasti syö, vaikka niin luulisi. Neiti on ollut aina isokokoinen, annoimme sitten vain maitoa tai kunnon ruokaa. Ja monet ikätoverit syö paljon enemmän ja silti ovat hoikkia.

  Minä olin lapsena pyöreä (vauvana) ja sitten kun tulin 2-3v aloin hoikistua (pienempi kuin Minea kuitenkin). 7-vuotiaana olin sitten ihan normaalivartaloinen. Ylä-asteella olin vähän pyöreä ja muistan kun ajattelin olevani "läski" ja nyt kun kuvia katsoo, niin ihan normaalipainoinen varmasti olin. Asenne oli lähinnä korvienvälissä. Mikään sirohan minä en ole ja eikä mies liioin. On vuosia kun olen lievästi ylipainoinen ja vuosia että olen normaalipainoinen.

  Mieheni isä oli hädin tuskin 170cm ja tanakka, sellainen kaulaton. Minea on perinyt vahvan niskansa sieltä. Moni poikakin kalpenee neidin leveän niska/yläselän edessä : D Minean isä on ollut normaalipainoinen lapsena, mutta roteva rakenteinen kuitenkin.

  Minun pitää oikein neuvolasta kysyä tuota käyrä asiaa..jäi vaivaamaan.

  En nyt ole ressiä neidin painosta ottanut. Kyllä me yritetään katsoa , ettei liikaa lihoaisi. Nyt on kuitenkin liian aikaista vielä asiasta suurta numeroa tehdä.

  Kiitos kaikille kommenteistanne! Oli ihanan kannustavia ja asiallisia. : D

  VastaaPoista
 15. Saija; hauska tuo suositellaan keittoruokia! : D
  Hyvänen aika..onneksi tuosta on viisastuttu!

  VastaaPoista