lauantai 17. maaliskuuta 2012

Mitähän sitä pukis päälle?Tehtiin yksi ilta Minean kanssa kävelylenkki rattailla.
Tiet oli sulanut paikkapaikoin aika hyvinkin joten matkaan lähdettiin matkarattailla.
Teillä oli vain niin paljon hiekkaa/kiviä, että kyllä siinä sai mukavan hien pintaan rattaita työnnellessä ja tietenkin minulla oli ihan likaa vaatetta päällä. 
Nää on taas niitä kelejä että mitä sitä oikein pukis päälle!?

Ilma oli plussan puolella joten Minealle puin Polarn o. pyretin kuorihaalarin fleecellä.
Tällä haalarilla nyt mennään siihen saakka kun saa siirtyä kevyempiin vaatteisiin.
Tykkään todella!
Päiväkodissa on ollut käytössä fleecellinen kurapuku.
Mietinnässä on ollut myös nämä ratas/vaunu asiat.
Tarviiko 3-vuotias enää rattaita, toisaalta jos lähdetään jonnekin jossa
kävellään paljon, niin en usko että jaksaisi koko ajan kävellä.
Päiväunetkin vielä nukutaan melkein joka päivä.
Nämä meidän Plikot vain alkaa olemaan pienet, mutta näissä hyvää on selkänojan säätö ja
kuomu joka ehdoton kesällä.

Mites teillä, kuinka vanhoja lapsenne oli kun olette luopuneet rattaista?
Mitä rattaita käytätte isommalla lapsella?

Mukavaa lauantaita kaikille!


26 kommenttia:

 1. Ihana pirteä pimu :)
  Meillä mennään vielä talvikamoilla eli samoilla haalareilla kuin tähän asti. Kuorihaalareihin siirrytään myöhemmin ellei tule taas yllätysnopea kesä.

  VastaaPoista
 2. Kyllä meillä vielä Emilia tarvii pidemmillä matkoilla rattaita. Kesäksi ollaan suunniteltu pientä reissua ja ainakin reissuilla tulee paljon käveltyä, ei tuo vielä jaksa. Tai jos jaksaa, niin ei jaksa äiti sitä hidasta menoa :o)

  Ei meillä päiväkäytössä enää ole, mutta jos ollaan koko päivä jalkojen päällä, niin kyllä silloin vielä tarvitaan.

  P.S. Huomasin, että olet Lapsimessuille menossa. Nähdään siellä, käydään vaikka kaffella :o)

  VastaaPoista
 3. Meillä neiti 4,5v. on ollu matkoilla rattaissa kun koko päivä ollaan reissussa niin ei jaksa kävellä koko aikaa/en jaksa sitä hidasta menoa :) Meillä neiti oli syksyllä 105cm, joten mahtuu vielä noihin kärryihin jotenkin ja unetkin joskus nukkuu vaikka normisti ei päikkäreitä enää nukukaan. Ota tuo etukaari pois niin on enempi tilaa, meillä en oo kaarta käyttäny ollenkaan kun aina oli vaan tiellä :) Nyt oonkin pohtinu, että pitääkö kesäreissuille vielä ottaa kahdet rattaat kun 3 vee joka tapauksessa ne tarvii.

  Tää keli on kyllä haastavaa kun aamulla vähän pakkasta ja iltapäivällä ipanat hikisiä kun toppahaalarit päällä.

  VastaaPoista
 4. Meillä on tuo sama haalari kanssa kaapissa, mietinkin juuri tänään, että vois kaivella sen jo käyttöön tuon vuoren kanssa, vähän vaan mietityttää, että saako lapsi tuon haalarin puettua itse vai tursuaako tuo fleece lahkeista ja hihoista ulos.

  Meillä on edelleen rattaat eteisessä, mutta täytyy sanoa, että todella harvoin tulee niitä enää käytettyä, mietinkin, että josko nyt kevään tullen myis ne pois. Pinja mahtuu tosi hankalasti enää noihin scootereihin ja jaksaa kyllä kävellä keskustaan ja takas kun vaan viitsii.
  Kaapissa on myös jemmassa Quinnyn zappit jotka menee kesälomareissuilla hätävarana jos on tosi paljon kävelyä, niistä en tosin meinaa luopua tuskin koskaan, ne on ne rattaat jotka jemmataan mahdollisille seuraaville lapsille. :)

  VastaaPoista
 5. meillä jäi rattaiden käyttö pois jo viime kesänä eli alle 2,5vuotiaana. Ei me kyllä silloin liikuttukaan kovin pitkiä matkoja kun raskaana ollessa ei oikein jaksanut kesähelteillä liikkua. Nyt neiti matkustaakin seisomalaudalla pikkuveljen pötkötellessä vaunuissa.

  VastaaPoista
 6. Kyllä mun mielest 3v:lle on hyvä vielä olla rattaat olemassa jos sattuu reissailemaan :)

  Hei, Minealla on tossa reiman käsineet? Osaatko neuvoa minkä kokoiset tilaisin pojalleni (välikausi) kun minitec käsineet nyt talvella ollut 1-kokoiset, sais olla kevääksi ne 2-kokoiset mutta haluaisin noi isompien hanskat kun on pidempi varsi. Eli oliskohan koko 1 liian suuri?

  VastaaPoista
 7. Meilläkin kuljetaan vielä täysin talvikamppeissa. Osa vk vaatteista/kengistä/asusteista on jo hommattu mutta osa on vielä ostamattakin. Koululainen tosin sanoi eilen että voisiko saada jo ohuemman pipon ja takin kun alkaa tulla liikuntatunnilla kuuma. Meillä kolmonen lopetti vaunuissa nukkumisen kun veli syntyi eli reilu 1,5 vuotiaana ja siihen loppui päiväunetkin. sen jälkeen ei ole myöskään vaunujen/rattiden kyydissä ollut vaan seisomalaudalla kulki silloin tällöin. Nyt kun aloitti joulukuun alussa päiväkodissa niin nukkuu taas päikkärit mutta vuoteen ei nukkunut välissä. Pienin on nyt siis vuoden ja kun tulee lämpimät ilmat niin vaunuissa nukkuminen loppuu taatusti ja sitten lähtee meidään vaunut kiertoon ja tilalle hommaan jotkut mahdollisimman pienet ja kätevät matkikset jotka saa olla autossa siltä varalta jos joskus tulee tilanne että jossakin käytäisiin. Todennäköisesti ei ikinä:)
  -mari-

  VastaaPoista
 8. Hansku; eikös olekkin! : )

  Jarna; meillä neiti hikoaa helposti ja toppahaalareissa tulee niin kuuma! On meilläkin toppatakki ja housut tuolla varalla jos niitä vielä tarvitaan.

  Pirjo; no niin mäkin ajattelin että kyllä ne rattaat on vielä hyvä olla.

  Juu lapsimessuilla ollaan! : D Onko teillä osasto? Voisin muuten laittaa sulle meiliä muutenkin..

  Sini; meilläkin neiti noin 100cm. Mietin jos vaihtais nuo johonkin toisiin. Zappit meiltä löytyy myös, mutta nekin pienet, jalat tulee ulos.

  Meeri; Tuo haalari on kyllä kätevä, meillä minä kyllä puen neidin joten en ole huomannut mitään ongelmaa sen kanssa. Alle voi tarvittaessa laittaa lisää lämmikettä. : )

  Niinkuin jo aijemmin mainitsin, zappit meiltäkin löytyy, mutta nekin alkaa olemaan pienet. Mutta voi olla että niillä mennään kaupungille jne.. Ne on kyllä kätevät ja ollaan todella tykätty!

  Anu; niin mun isommatkin lapset aikoinaan seisoivat seisomatelineellä ja tarvittaessa heitin kaksi samoihin rattaisiin jos voimat loppu. : )

  Titti;
  Meillä nuo välikausihanskat on kokoa 0 ja juuri hyvät. Näissä meneekin niin hassusti koot, miksei niitä voi merkitä iän mukaan!? Onko noissa miniteceissä erilainen mitoitus kuin näissä isojen?

  VastaaPoista
 9. Ihana hattu!

  Meillä ei tuota rattaista luopumista vielä tarvinnut paljon miettiä, kun alle kolmen vuoden välein on "uusi" vauva syntynyt :). Mutta nyt meillä on kahdet rattaat käytössä, ja arkipäivisin 3v kävelee kaikki matkat, kun mä työnnän tuota 11kk vanhaa. Silloin kun mies on reissuilla mukana, otetaan pidemmille matkoille rattaat mukaan ja 3v satunnaisesti kyydissä istuu.

  Kyllä mun mielestä 3-vuotiaallakin on hyvä jotkin rattaat olla vaikka lomareissuille. On sitten paikka mihin simahtaa tarvittaessa :).

  VastaaPoista
 10. Meillä tais olla pari vuotias, kun luovuttiin rattaista. Ei enää pituus/paino sopinut rattaisiin. Eikä alettu enää etsimään isompia,josko niitä olis edes ollut. Mutta yllättävän hyvin nämä 3-4 vuotiaat jaksaa kävellä :) Meillä ei ole ollut ongelmaa. Pidemmillä kävelyillä taukoillaan usein..
  t. Anu ja tytär 4v

  VastaaPoista
 11. Ihana aurinkoinen Minea! :) Tuo haalarin väri on niin kaunis. Haluaisin tuon meillekin. Meillä on ollut aina kuosillisia pukuja, joten nyt on erityisesti nuo yksiväriset alkaneet miellyttää silmää. :) Ja tuo hattu on aivan ihana.

  -Emmas mamma-

  VastaaPoista
 12. Moikka

  Vielä viime kesänä satunnaisesti käytettiin 3-vuotiaalla Brion istumarattaita, mutta nyt mietin, että pitäisikö luopua, kun tyttö jo 4v. Tuskin enää tarvitaan. Rattaat ovat kuin uudet ja ihanat (suosittelen noita Brion rattaita, ovat kestävät ja tukevat). Jotenkin haikeaa on rattaista luopua ja todeta, että lapset ovat kasvaneet tuon iän ohi.

  -Milla-

  VastaaPoista
 13. Meillä rattaat on aivan ehdottomat ruoka kauppareissuilla! Kaupan kärryihin milli kyllä mahtuisi hyvin, mutta pääsee itse kiipeämään sieltä kärryn "ruokapuolelle" ja tekeekin sen jos silmä välttää joten ne ei ole meillä edes hätävara vaihtoehtona... Ja kävellä ei millin voi antaa prismassa! siitä seuraa milli tahtoo tämä tämä ja tämä ja tuon ja hoks kärryt on täynnä tavaraa ja neidin perässä joutuu juoksemaan koko ajan ja ostoksien tekemisestä ei tule mitään... muuten meillä ei enään juurikaan rattaita käytetä. Jotain hyötyö tosta mini koostakin on se menee vielä rattaisiin kun rattaisiin varmasti pitkään!

  VastaaPoista
 14. Tuo haalari on kyllä niin ihana, meillä ulkoillaan nyt tuossa samanlaisessa :) onneksi mahtuu vielä, kun syksyllä jo käytettiin. Varalla roikkuu vielä toppahaalari eteisessä.

  VastaaPoista
 15. Moi! Ollaan toripaikalla :o) Laita vaan meiliä, pirjo@lillis.fi

  VastaaPoista
 16. Moikka, juu sanos muuta tuosta vaatepähkäilystä tällä hetkellä. Saapi nähdä mitä ilmat lupaa ensi viikolle niin sen mukaan sitten neiti hoitoon joko talvi- taikka kevätkamppeissa. Villahaalarinhan voi vielä pukea keväänkin alle joten kyllä sitä jo tarkenis vk-vaatteissa ihan hyvin. Se tuntuu aina vaan yhtä vaikealta se siirtyminen.

  Meillä Adéa istui hyvin vaihtelevasti viime vuoden kesäkuuhun rattaissa, pitemmät matkat, ennen Aéonin syntymää siis. Sitten hommattiin seisomalauta. Adéa siis silloin melkein 3-vuotta. Sen jälkeen ei ole vaunuihin ollut enään asiaa :) Eipä tuo ole kaivannutkaan tosin, haluaa viipottaa itse jo. Hoitomatkakin taittuu hyvin kävellen (1½km taitaa olla) ja tähän meitin kylälle mennään aina kävellen. Musta itsestä tuntuis nyt lähinnä hassulta alkaa neitiä enään työntelemään rattaissa. Jos pitempi matka olisi kävellen tiedossa ottaisin neidille varmaan pyörän mukaan. Sitäkin pystyisi välillä työnnellä jos ei jaksaisikaan :) Varmasti paljon myös siitä kiinni mihin lapsi tottuu. -Tiina

  VastaaPoista
 17. Kaunis tuo haalari, mitä kokoa se on Minealla? Kun myyjän mukaan kuulemma eivät ole niin reiluja kuin Popin haalarit yleensä ovat olleet. Meilläkin sama kaapissa odottamassa käyttöä, ei olla vielä pidetty.

  Nuo Reimatecin hanskat on tosi isoa kokoa. Meilläkin 3 vuotiaalle on koko 1 aika reilu vielä, olisi varmaan tuo 0 ollut vielä parempi! Onko teillä niissä sormikkaat alla näillä keleillä? Anna

  VastaaPoista
 18. Meillä myös tuo ratasongelma 3v. kaksosten kanssa. Jaksavat hyvin kyllä kävelläkin, mutta heitä on aika hankala hallita yksin liikkeellä ollessa. Kaupoissa varsinkin se on ihan mahdotonta. Siksi vielä käytetään matkarattaita tarvittaessa, vaikka ahtaat jo ovatkin ja painavat työnnellä.

  VastaaPoista
 19. Joo kyllä nois miniteceis täytyy olla erilainen se mitoitus. Meille ei 0 koko menny koskaan. Nyt 1-koko joka on muka 6-12kk ikäiselle muistaakseni. Ja tosiaan siirymässä 2-kokoon. Joka on sit varmaan toi isojen 0 ? Muistelen et siskolla oli isojen reima hanskat 10vuotiaana koko 3 :D

  VastaaPoista
 20. ostaisin noin isolle ne scooterit/ponyt, samantyylisiä tekee myös ora ja brio.. en kyllä lähtisi matkiksiin laittamaan :)
  en kyllä tuon ikäiseltä kadottaisi kokonaan rattaita, juurikin noiden reissujen vuoksi. ei ne eskaritkaan aina jaksa päivää esim korkeasaaressa kävellä :D

  VastaaPoista
 21. Meillä Emma ei juurikaan enää suostu istumaan rattaissa, mutta voin lämpimästi suositella Brion Pony-rattaita

  VastaaPoista
 22. Meillä poitsulla on Minean kanssa viikon ikäeroa, ei tarvii rattaita.
  Poika ei ole mikään hoikka, päinvastoin pullukka (17kg) ja sen työntäminen on aika raskasta. 3v:n tulisi jaksaa kävellä 2-3km ja meillä se menee. Ei nopeasti, mutta menee. Meilläkin poitsu ton 100cm :D

  päikkäreitten aikaan ei olla ikinä matkassa, joten sinänsä ei ole tarvetta. Kävellään kaupunkiin leikkipuistoon jne...

  Eli minusta ei kyllä tarvi.
  Kävelee mun kanssa käsi kädessä.

  Jos on sitten paljonkin yli 3km matkoja, niin hyvähän se olisi rattaat olla.
  Kävelin pojan isosiskon kanssa 5km yhtä kyytiä (likka 5v) eikä tuntunut missään. Meillä ei edes harrasteta urheilua, ollaan pihalla ja satujumpassa :O
  Ja 6,5v kävelee 10km... Hänellä sama juttu, ei harrasta muuta kun jumppaa.

  Eli kyllä ne lapset kävellä jaksaa paremmin kun uskotaan :)
  Mun tuntemat eskarilaiset jaksaa kävellä kyllä korkkiksessa koko päivän - eihän niille siellä rattaita ole :)

  Ja helppohan se on ne matkat lyhennellä vähän jaksamattomankin kolmevuotiaan kanssa. Kyllä se kilsa ainakin menee, voihan sitä mennä vaan kilsan matkoja sitten...

  VastaaPoista
 23. Moi! Just eksyin blogiisi, vielä on tutkimatta mitä kaikkea ihanaa täältä löytyy, mutta nyt rattaista ja vaatteista.

  Meillä lähes 4vee ja puolivuotiaat tytön tylleröt ja mietimme ratastarvetta ennen pienimmän syntymää. Meillä ei ole autoa ja liikumme paljon jalan, joten päädyimme vielä tupliin. Löysimme P&T Hammersmithit, jotka ovat muuten nelipyöräiset, joten eivät kippaa, vaikka isompikin kapuaisi sinne alakertaan. Isompi toki kävelee myös, mutta kun ei jaksa, niin mahtuu tosi hyvin istumaan etupenkkiin. Ei ole siis kaduttanut.

  Haaveilisin kuitenkin vielä Bugaboon rattaista pelkästään tuolle pienelle, mutta voi olla, että jää hankkimatta.. Jos jostain vaikka käytetyt, edulliset.. ;)

  Vaatteista.. Joka päivä arvotaan mites tehdään. Edelleen on kuitenkin käytetty Tiksun baggie nordicia tai (kevyt)toppista ja toppahousuja. Po.Pin välikausihaalari ja kaksiosainen puku odottavat jo käyttäjäänsä, joten saisi lämmetä nyt kunnolla. Kumpparit ovat jääneet pieneksi, joten ne ovat meillä ostoslistassa ja jotkut ihanat lenkkarit kevääksi!

  Nyt tutkailemaan tämän blogin sisältöä!

  VastaaPoista
 24. Kiitos kaikille kommenteista, niitä on ihanan paljon! : D

  Me oltiin tänään markkinoilla ja sen päälle vielä kylässä joten aika taas kortilla. Kaikki kamatkin odottaa että purkaisin ne pusseista ja laatikoista.

  Joku kysyi haalarin kokoa ja se on 110cm,hieman reilu mutta käytettävä.

  Meillä käytetään vielä topparukkasia hoidossa, kotona muutamasti käytetty välikausirukkasia. Kumppareisa on villasukat vielä.

  Kiitos noista vaunuvinkeistä, täytyy tutkia asiaa.

  Ja kiva Ripu että löysit tänne, tervetuloa mukaan! : )

  VastaaPoista
 25. Meillä on juuri kolme vuotta täyttänyt poika, jolle käytämme rattaita vielä reissussa koska poika tarvitsee vielä päivittäin kahden tunnin päiväunet. (Arjessa pärjää potkulaudalla / potkupyörällä hyvinkin pitkät lenkit.) Mutta meidän rattaita voisin kyllä suositella isommallekin lapselle, meillä on Babyjogger city elitet ja niihin todellakin mahtuu sekä pituuden että painon puolesta vielä pitkään vaikka meidän poika on iso ikäisekseen.

  VastaaPoista