torstai 3. toukokuuta 2012

Ilkeät äidit netissä..


Otan nyt puheeksi nettikiusaamisen josta on myös hyvä juttu uusimassa Perhe lehdessä.
Otsikko oli Ilkeät äidit netissä.
Aihe aiheuttaa varmasti kiivasta keskustelua ja anonyyminä (jälleen) on niin mukava
arvostella toisia ja kommentoida ilkeästi.

Tässä muutamia paloja ko. kirjoituksesta.

"Millainen olisi maailma, jossa jokainen tölväisi ensimmäisen mieleensä tulevan asian suoraan
päin naamaa?
Pelottava, sellaista on netin keskustelupalsoilla, siellä missä äidit raivoavat."

Jutussa kertoo yksi äiti kuinka hän anonyyminä käy kommentoimassa muiden blogeihin
ilkeästi ja se kuulemaa pitää vireystasoa yllä kun siellä keljuillaan jatkuvasti..
KAMALAA!!

"Kaamea seinä tuossa taustalla. Miksette laita kotia ns. kuntoon? Kyllä tuolla remonttia joutais tekemään
aika paljonkin. Ehkä ei kiinnosta kun pitää miettiä lastenvaatteita?
Ei ole tyylitajua kodin suhteen? No, onneksi ei ole mun talo."

Näin tämä kiusaaja oli kommentoinut yhden äidin blogiin joka esitteli julkisesti lapsensa ristiäiskuvaa.
Ja kertoi ettei kommentti ei ollut edes pahimmasta päästä.

Sen tiedän kyllä minäkin jonka lasta on haukuttu noissa keskutelupalsoilla tuon tuosta lihavaksi.
Näille kiusaaja äideille, kiusaaminen on hupia kuin joku peli ( kuten kiusaaja kommentoi)
Kiusaaja kertoo vielä ettei kerro ystävilleen, että roikkuu noilla palstoilla, kun ei kehtaa..
Mainitsee vielä... "oikeasti olen ihan kiva"

Ihan kiva...ja oikeasti? : O

 Minun käsitykseni kivasta ihmisestä on vähän toinen.

Jutussa mainitaan vielä mitä netissä saa sanoa ja mitä ei..
Anonyyminä tai ei..
Kiusaajien kannattaa tarkistaa asia ettei postilaatikosta tipahda kohta epämukavaa postia.
Ja salainen harrastus nousisi päivänvaloon!


 

11 kommenttia:

 1. Hyvä ja ajankohtainen aihe. Valitettavasti netti on erittäin villi viidakko, jota ei koskaan voi valvoa kunnolla, joten pahoin pelkään, ettei kiusaamista saada koskaan kitkettyä pois kokonaan. Mutta toivossa on hyvä elää. Maailma, jossa kukaan ei kiusaisi ketään livenä eikä netissä, olisi hyvä paikka olla.

  VastaaPoista
 2. Aika kummissani olin kun luin tuosta samaisesta lehdestä juuri noita esille ottamiasi kohtia - miten joku voi oikeasti jotain ristiäiskuvaa kommentoida "remonttinäkökulmasta". Ja aika vaikea uskoa, että joku ihminen olisi "oikeasti ihan kiva" tuontyyppisiä kommentteja heitellessään - taitaa olla oman itsensä näkemisessä vähän vinoutunut kuvakulma? Anonyyminä on tietysti "eri helppo" kommentoida, mutta miksi ylipäätään käyttää aikaansa tuollaiseen?

  VastaaPoista
 3. Tosi hienon ja ajankohtaisen aiheen toit esille. Toisen kiusaaminen, valehtelu yms. on törkeää. Siitä saa todella saadakin postilaatikkoon "täytettä"
  En ymmärrä, kuinka lapsen ulkonäköä joku saattaa haukkua. Sympatiani ovat kyllä täysin puolellasi asiassa.
  Jokaisen kannattaisi vilkaista peiliin ja miettiä kaksi kertaa, kun suunsa tai läppärinsä avaa ja mitä sieltä ulos päästää.
  Kiusaamista todellakin tapahtuu varmasti paljon netissä. Ikävä asia.
  Täytyykin ostaa kyseinen lehti, kun ei sitä kotiin tule.
  Tärkeän ja ajankohtaisen asian toit esille. Vielä kun kaikki toimisivatkin oikein...ehkä se on liikaa vaadittu,mutta toivoa sopisi kaikkien kiusattujen etuja ajatellen.
  Aurinkoista torstaita.

  Tina

  VastaaPoista
 4. Mun täytyy käydä ostamassa toi lehti! palaan aiheeseen heti, kun olen lukenut koko jutun... Mä olen säästynyt pitkälti ilkeilyiltä. Toki niitä on ollut, mutta ei varsinaisesti mitään kovin "henkilökohtaista" tai sellaista, että se olisi todella sattunut.

  VastaaPoista
 5. Olen monesti ihmetellyt sitä, että mikä saa ihmiset julkisesti mollaamaan toisten lapsia/koteja/tyylitajua. Jos jonkun blogi ei miellytä niin mikä pakko sitä on käydä lukemassa ja levittämässä omaa negatiivisuuttaan? Mielestäni anonyymina oleminen ei oikeuta mihinkään kiusantekoon, kun ei päin naamaakaan kiusaaminen ole sallittua. Kunnianloukkaus on monta kertaa aika lähellä noissa. Oikein hyvä asia, että tämä on nostettu esille!

  VastaaPoista
 6. Täytyykin tuo juttu lukea! Jos laittaisin meidän lapsien kuvia blogiin, niin Tellukin varmaan saisi "onpa lihava lapsi"- ajatuksia/kommentteja osakseen, vaikka tyttö vaan valitettavasti on perinyt suvun raamikkaan ulkokuoren eikä tuosta ikinä mitään langanlaihaa saa.

  VastaaPoista
 7. Täytyypä hakea lehti luettavaksi. Meitä löytyy joka junaan. Olen itsekkin ruvenut juuri kirjoittamaan blogia ja miettinytkin monta kertaa että uskallanko lasteni kuvia julkaistakkaan kun kaiken laisia hörhöjä löytyy.
  Tervetuloa kurkkaamaan:
  http://prinsessaramapaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 8. Uusi lukija ilmoittautuu! Löysin blogisi Jarnan Tyylisuuntausten kautta. :) Luin tänään tuota mainitsemaasi lehtijuttua, ja jäin kyllä pitkäksi aikaa mietiskelemään tätä Internetin ihmemaata. Onhan se aika julmaa, että kuka tahansa luulee voivansa sanoa mitä tahansa, kenestä tahansa. En voi ymmärtää, miten ihminen, joka "oikeasti" pitää itseään mukavana, voi kirjoittaa toisesta jotain niin loukkaavaa. En muutenkaan ymmärrä tapaa, jossa nimenomaan etsitään sanoja, joilla loukata.

  VastaaPoista
 9. Tartuin itsekin tuohon Meidän perhe -lehden kiusausjuttuun. Että pitääkin tuollaisia "ihan kivoja" kiusaajia ollakin :( Omaa egoaan taitaavat kiusaamisella vain loppujen lopuksi pönkittää, tai sitten omaa pahaa oloaan purkaa. Kai joku hullu kiusaamisen ilostakin vain kiusaa... Yhtä kaikki. Anonyyminä on varamaan helppo ladella ilkeyksiä ja satuttaa kohdetta. Harmi vain, että kuka tahansa voi netissä olla kuka tahansa ja kirjoittaa mitä tahansa.

  VastaaPoista
 10. Minäkin tässä odottelen, että missä vika kun ei nämä anonyymit nyt tule itseään ollenkaan tänne puolustamaan ;)

  Ehkäpä osuu arkaan paikkaan tuo juttu. Toivon että jokainen ilkimys tuntisi edes pienen piston sydämessään kun tuota lukee.

  VastaaPoista
 11. Kiitos kaikille kommenteista, minustakin oli hyvä että asia otettiin puheekis näinkin julkisessa paikassa kun Perhe-lehti. Ehkä pistää vähän miettimään omaa toimintaa.

  Ja tervetuloa kaikki uudet lukijat! Neljän lapsen äiti täällä kirjoittelee lähinnä lapsista (nuorimmaisesta ja ihan tietoisesti lähinnä hänestä) ja Pikku Minean jutuista.

  VastaaPoista