tiistai 4. joulukuuta 2012

4. joulukuuta




Neljäs luukku


Tänään luukusta pilkistää suussasulava pipariresepti.
Jos et ole koskaan tehnyt itse piparitaikinaa niin nyt on aika kokeilla!




250g voita
4dl sokeria
2 dl siirappia (vaaleaa tai tummaa)
2 dl vettä
2rkl kanelia
1rkl jauhettua kardemummaa
1rkl jauhettua neilikkaa
ripaus jauhettua inkivääriä
1rkl soodaa
1tl vaniljasokeria
n.13dl jauhoja + hieman jauhoja leipomiseen

 (n.150-200 kpl)


Mittaa sokeri, vesi ja siirappi kattilaan ja kiehauta nopeasti. Ota kattila pois liedeltä. Laita kuutioitu voi kulhoon, lisää kaikki mausteet. Kaada päälle kuuma sokeriseos siten, että rasva sulaa. Sekoita ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoittele välillä.
Yhdistä jauhot ja sooda ja sekoita puuhaarukalla sokeri-voiseoksen joukkoon. Taikina on aika löysää, mutta turpoaa myöhemmin. Anna taikinan levätä 1-2 vuorokautta ennen leipomista peitettynä astiassa tai muovipussissa. 

Leipominen:
Kauli pieni pala taikinaa kerrallaan. Pane vähän jauhoja pöydälle ja kaulimeen. kauli kevyesti ja joustavasti. Ota piparkakut haluamallasi muotilla. Paista ohuita piparkakkuja leivinpaperin päällä 200-225 asteessa noin 4-6 minuuttia. Ole tarkkana, etteivät piparit pala. Koristele jäähtyneet piparit tomusokerikuorrutteella.



***************
***********************************
***************



Pikku Mineassa tänään Mini a turen Marisa-toppatakki, väriltään Cadet purple
mukavaan alehintaan  40%:n alennuksella. 




Ps: Lisäksi paljon Brumsia alennettu -20% alennuksin sekä Phister&Philinan koko
valikoima (ei joulumallisto) -30% alehinnoin!


1 kommentti:

  1. Voi apua!en oo tehnyt ite piparkakkutaikinaa vielä. Uskaltaiskohan kokeilla.onko tossa liikaa leivottavaa vai ihan sopivasti?

    VastaaPoista