sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Balleriina&Tutti

Olimme isänpäivänä mummolassa jossa oli myös Minean serkku tytöt.
Pikkuisempi serkuista syö vielä tuttia ja Mineaa on aina kovin kiinnostanut tuo suussa oleva kapistus!
Kovasti käytiin aina serkun suusta tuota tutti näpistämässä tai muuten vain mentiin ihan lähelle sitä ihmettelemään.
Mineahan ei ole koskaan tutista huolinut ja syökin tarvittaessa omaa peukkua.
(Kuten minä ja isänsä pienenä)Mummi oli ostanut serkku tytölle varalle tutin, mutta se olikin vääränmallinen.
Jotta saimme rauhan tästä tutti kateudesta
annoimme sen mummin ostaman tutin neidille.
Ja voi sitä riemua!


Hahaa!!  Minullapas on oma tutti!Lisää kuvateksti
Paita H&M ja Hame Pomp de Lux


Viime päivinä meillä onkin pyörinyt onnellinen Minea Balleriina med Tutti!!
Hassu on, ettei osaa tuttia imeä vaan pitää sitä vain hampaiden välissä. : )
Välillä sitten otetaan pois ja yritetään syöttää nukelle.
Välillä se unohdetaan jonnekkin ja hetkenpäästä taas juostaan jostain se suussa.
: D


Olenkin tässä miettinyt..
Olisiko parempi, että vielä oppisi tutille, joten peukun syönti jäisi kokonaan pois..
vai jatketaanko samaan malliin?
Peukalokin on kärsinyt inflaation näin kylmän tullen.
Iho kesii pois kun muutenkin iho talvella kuivaa ja atooppinen iho diagnisoitiin
viime talvena.

Miten sinä toimisit?
Kumpi paha pahempi?
Ja miten olet estänyt lastasi syömästä peukkua?
Kiitollisin mielin otan vinkkejä vastaan!
6 kommenttia:

 1. Meillä Lumia söi ihan pienenä peukkua, jo sairaalassa parin pv iässä(olimme siis lastenklinikalla 3vk) hänelle annettiin tutti ja sanottiin et se on parempi kuin peukku, tai siitä on helpompi sitten luopua ja että olisi hampaillekin parempi. En sitten tiedä.

  Neuvolassa kysyin myöhemmin, tuossa 1v kun otettiin kylmänviileesti päivätutti pois (syö nyk vain unituttia) Lumia rupesi enemmän taas peukkua imemään, sanoivat myös että tutti on pienenpi pahe. Mutta ei otettu päivätuttia pois, ei kiinnitetty huomiota peukun imemiseen ja se sitten jäikin ja hyvin harvoin peukku enää suuhun eksyy. En sitten tiedä kuinka toimisin jos Lumia ei olisi ollenkaan tuttia syönyt.. jos nyt aloittaistte tutin syömisen, siitä aikanaan itkun kanssa vierottautuisitte ja minea kun on kuitenkin sitä peukkua syönyt, niin voisi olla että se menisi sitten kuitenkin suuhun ja muistuisi mieleen. En tiedä. Mutta tosiaan ei ole kiva sekään että peukun iho on rikk ija kipeä :/ Tuttiin ei ainakaan satu !;D

  Mutta eihän nämä niin kuolemanvakavia juttuja ole, teette kuin parhaaksi näette :) Ei kukaan lapsi varmaan enää 5-6 vuotiaana, tai ainakaan kouluun mennessä enää tuttia halua syödä. Peukun laita sitten eri, mun 35v tätini syö vieläkin peukaloa ;D

  VastaaPoista
 2. Meillä isompi(kohta 4v) syö sormia, ja siitä tavasta on todella hankala saada lasta vieroitettua - nyt enää kuitenkin nukkumaan mennessä. silloin kun sormet oli melkein 24/7 suussa, laitettiin kynsiin kynneliä ja se sai päivällä sormien syönnin loppumaan...( muuten, samat sormet kun minulla pienenä, mutta eri kädestä ) Pikkukakkoselle annettiin suosiolla tutti, ettei mene ( hyvin suuhun eksyvät ) sormet suuhun. Nyt on uni/harmitustutti. Molempi pahempi kertoi meidän hammaslääkäri. :)

  VastaaPoista
 3. Vinkkejä en osaa antaa, mutta meillä Kii ei koskaan syönyt tuttia. Silti vähän isompana tutin löytäessään piti sitä suurimpana aarteenaan ja tosiaan noin hampaiden välissä :) Viime viikolla se milloin missäkin pyörinyt tutti lensi sitten roskikseen, julma äiti ;)

  VastaaPoista
 4. En kyllä itse antaisi enää tuttia 1,5 vuotiaalle, koska kohtahan siitä olisi taas luovuttava. Peukun imemiseen meillä tepsi viimein Mavalanin STOP kynsilakka, tosin kyseessä oli isompi lapsi.

  VastaaPoista
 5. Mä olen syönyt lapsena tuttia ja siksi mun äiti jaksoin 3 kk opettaa että Lotta oppi syömään vihdoin tuttia :)
  Meillä tutti oli vain unijuttu alkuun, mutta 1,5 veenä rupesi olemaan sellainen koko ajan halutaan juttu. Vieroitus sujui helpommin kuin olisin uskonut. En tiedä oliko apua, mutta kerroimpa nyt :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos vinkeistä kaikille..ja lisääkin saa antaa jos joku hyvä ehdotus olisi. Taidan tällä hetkellä päätyä siihen, että saapi peukkua syödä vielä jonkin aikaa ja katsotaan tuota peukun "maustamista jollain" sitten kun vähän kasvaa.

  Meillä neiti syö lähinnä peukkua vain nukkuessa ja tosi paikan tullen eli kun on surullinen tai satuttaa itsensä. Rauhoittumis mielessä lähinnä.

  VastaaPoista