torstai 25. marraskuuta 2010

Pikku äiti


Minun pikkuisesta tulee välillä nukkeaan hellivä pikku äiti.
Voi miten suloista!
Itse tykkäsin todella paljon nukeista lapsena ja eipä
näytä omena kauas puusta pudonneen!
Ihan selkeä hoitovietti tällä neidillä on.


Vauvaa syötetään, juotetaan tuttipullosta maitoa, laitetaan tutti suuhun.
Yleensä riisutaan ja sitten tullaan äidin luo, kun pitäisi vaatetta saada
takaisin nuken päälle ja taas riisutaan!


Meillä on käytössä kaksi nukkea. 
Tämä esikoiseni vanha tummaihoinen vauva ja
Minean lahjaksi saama BB.

Paita ja housut PompDeLux

Nukeilla on kirpparilta löydetty hoitopöytä ja kehto.
Vaatteita olen haalinut kirppareilta ja jotku on neidin vanhoja vauva ajoilta.
Myös huutiksesta on löytynyt ihania itsetehtyjä vaatteita BB:lle.
Ne sopivatkin nuken päälle hyvin!
Eivätkä retkota päällä,
kuten oikean vauvan vaatteet.Oletteko tienneet että nukeillekin tehdään kestovaippoja!?! :D
En minäkään tiennyt ennenkuin huutiksesta sellaisia löysin.
Nämä kun ovat "ikuisia", niin ajattelin niitä muutaman meille huudella.Minea laittaa aina vauvan nukkumaan ja sanoo "noin"
ja toivottaa hyvää yötä (omaa kieltä ja samalla vilkuttaa)
Huomatkaa tuo ihana vauvan myssy ja takki!
Nekin huutiksesta.


Vauva lähdössä ulos : )


Huutiksesta jälleen huutamani nuken oma leikkimatto : )Meillä myös keitetään kaffit nukelle ja äidille.
Syödään terveellisesti banaania ja muita hedelmiä.
Välillä vähän jätskiäkin! ; )
Näitä pehmo hedelmiä saa ikeasta ja nuo jätskitötteröt
on kirpparilöytö.
Nakki ja donitsi saatiin 1v-lahjaksi.
Oikein kivoja juttuja äidinkin mielestä!
Miksei näitä ole minun lapsuudessa ollut?!

Oi miten kiva onkaan leikkiä tyttöjen juttuja niin monen vuoden auto/pyssy/juoksu/huuto-leikkien jälkeen!

(taitaa äiti alkaa kunnon nukkeleikit kun neidin saa yöunille...: D)
(vitsi,vitsi)


Ps;
Tänä jouluna nuket saavat oman syöttötuolin.
Kirpparilta bongasin BB oman pulkan, sitä en ole
vielä antanut leikkeihin, ehkä sekin päätyy joulupukinpussiin.


Mites teillä, leikitäänkö teillä nukeilla?
: )


10 kommenttia:

 1. Aivan mahtavia huutislöytöjä olet tehnyt, erityisesti ihastuin tuosta nuken leikkimatosta::)) Hauska!
  Meillä leikitään! Molemmilla tytöillä on omat BB:t (=Veerat). Pienempi toki keskittyy vasta räplään silmiä ja antamaan sille ihania haleja ("aaaa"-äänellä höystettynä;)) Lisäksi löytyy pari pehmeämpivartaloista nukkea, mutta ne ovat vain "nimettömiä vauvoja".

  VastaaPoista
 2. Meillä on nukkeleikit olleet sieltä 10kk asti kovassa huudossa, jolloin tyttö sai ekan oman nuken.

  Nukkea hoidetaan ihan tosi monipuolisesti, juotetaan tuttipulloa, lusikalla ruokaa, nokkamukista vettä välillä, laitetaan unipussiin ja viedään sänkyyn, otetaan kainaloon (kuten äiti Lumian),annetaan velliä ja lauletaan tuu-tuu-tuu, sitte peitellään, laitetaan tutti suuhun ja snaotaan a-aa, annetaan pusu. Sitten käydään kääntymässä olkkarissa ja mennään herättämään nuket. Vauvoilta mitataan kuumetta, niistetään nenää sekä paperilla että friidalla(huomataan että meillä on oltu kans itte flunssassa just..), riisutaan ja hoousuja, sukkia ja helppoja paitoja jo osataan pukeakin aika hienosti. Viedään tytön omaan syöttötuoliin, kiivetään itse aikuisten tuoliin ja viedään syöttökamat pöydälle(pyydetään äitiä ne nostamaan) ja syötetään taas, kammataan tukkaa, työnnetään rattailla, kylvetetään kylpyammeessa (ilamn vettä,meillä isommat nuket pehmytvartaloisia,kun tyttö ei yhtään tykkää esim BBstä jolla kova vartalo) ja välillä äidin pitää nostaa lavuaarille jotta pepu saadaan pestyksi, halitaan ja pusitaan ym ym, kaikkea mitä siis Lumiallekin tehdään. Ihan mahtavasti siis jäljittelee äitiä ja isiä toiminnoissaan, tosi monipuolisesti siis.

  ei voi olla ihanampaa seurattavaa varmaan kuin tuo nukkejen hoivaus. On ainoa leikki johon tyttö jaksaa keksittyä ja on alkanut vauvojen parissa viihtyä yksikseenkin pitkiäkin aikoja. Tytöltä kysyessä mitä hän haluaa joululahjaksi on aina sama vastaus "vauva", ja niitä tuleekin sitten lahjaksi, ja kaikkea oheissälää riittämiin :)

  Erilaiset leikit lapsia kyllä kiinnostaa, joillakin on vahva hoivavietti, joillain tulee vasta myöhemmin jos ollenkaan. Kaverini puolivuotta vanhempi tyttö esim ei ole vielä yhtään kiinnostunut nukkeleikeistä ja meillä alkoi jo siinä 10kk iässä ihan kunnolla.

  Tuo hoitopöytä on aivan ihana, samoin kehto ! Meille pukki toivottavasti tuo pinnasängyn, kunhan vain löytäisin jonkun kivan :)

  VastaaPoista
 3. Siis voi, nuken hoitopöytä, ja leikkimatto ja nuo kestovaipat =) En tosiaan tiennyt noista mistään mitään. Mä olen ollut ihan pimennossa. Ihana pikku äiti siellä! Meillä E ei ole vielä kovin suuria hoitoviettejä osoittanut, taitaa tulla äitiinsä siinä...

  VastaaPoista
 4. Voi miten ihania juttuja on neidin vauvalla :) millille bb on vielä liian painava nukke oon antanut sen kokeilla mun vanhalla vielä en ole sille omaa ostanut.
  Senkin aika kottanee pian :D odotan innolla että pääsen ostelemaan niitä juttuja.

  VastaaPoista
 5. Ompas teidän vauvalla kaikkean kivaa :)
  Meilläkin on pikku-äiti, joka leikkii nuken kanssa paljon ja iltaisin peittelee kehtoon ja antaa tuttipullon käteen, ihana!

  VastaaPoista
 6. Maiju; Tuo nuken leikkimatto on kyllä söpö, se on baby annabell sarjaan. En ollut minäkään ennen nähnyt tuollaista ennenkuin huutiksessa silmiini osui. : ) Nykyään nukeille löytyy kaikki samat kuin oikealle vauvallekin. Odotan kans innolla minkä nimen neiti antaa vauvoille..nyt ei vielä sitä ole hoksannut.

  Lumian äippä; lumia on kyllä reipas ja osaa vaikka mitä! : ) Ihana tuo kun oikein lavuaarille haluaa nuken nostettavan..hih!
  Meilläkin alko tuossa 11kk syötellä nukkeja, nyt leikkeihin on tullut tuo pukeminen/riisuttaminen ja hermot menee kun ei vielä osaa vaikka haluja olisi.

  Petuli; no älä, en minäkään tiennyt! : )
  Kaikkea sitä keksitäänkin..

  Jessica; BB on kyllä aika painava. Meillä aluksi roikotettiin sitä vaatteista. Nyt jo jaksaa kannellakin. Rattaissa enimmäkseen sitä työntää tai sitten nukke istuu ja neiti syöttää jne..
  Tää on tosiaan äidinkin mielestä kivaa!
  Puettaa nukke yhtä hyvin kuin ois oikea vauva ja hankkia kaikkia tarvikkeita.
  ; ))

  VastaaPoista
 7. Anni; Minä olen haalinut kirppareilta kaikkea jos silloin kun neiti oli ihan pieni vauva. Hoitopöytä ja kehto maksoi yht. 14e.

  Huutiksesta kantsii käydä katsomassa BB vaatteita jne. Siellä on paljon kaikenlaista. Tosin kaikki vaatteet ei oo niin kivoja. Ja tarjontaa on!

  Ihana on katsella pikkuisten hoivaviettiä..on se niin suloista! <3

  VastaaPoista
 8. Tuo on kyllä upea tuo jumppamattokin !
  Mä en oikein huutiksesta löytäny mitään kivoja nuken juttuja, vinkkailehan jos eteen sattuu :) Nuken sänky ja rattaat on tulossa pukin pussiin, ehkä oma kylpyammekin ois ihan kiva :) Tai syöttötuoli :)

  Meillä ei oikein oo viel nukenvaatteita kuin ihan muutamia ja sit Lumian omia pieniä vaatteita, kun oon aatellu et ne riisumis/pukemis-jutut tulee myöhemmin mut nyt viimeisten viikkojen, kuukauden aikaan ne on ruvennu tosiaan kiinnostaa. Ei Lumiakaan siis mitenkään ihan yli hienosti osaa pukea, housut osaa kutakuinkin pukea ja sukat, ja hatun tietenkin ja sit meil on sellanen paita mikä takaa aukeaa kokonaan, on tarrateipit siis millä paita kiinni takaa ja sen osaa pukea niin että kädet ensin ja sit takaa kiinni. Mut vielä on kovasti alkutekijöissään nuo pukemisjutut. Yhdessä kun puetaan niin äkkiä sitä lapsikin oppii kun vierestä seuraa ja näyttää :)

  Minea on kyllä tosi suloinen pikku-Äiti ♥

  VastaaPoista
 9. Täälläkin yksi pikku äiti leikki baby bornilla joka päivä, pulkkaa olen miettinyt et se olisi kiva niin voisi vetää omaa vauvaa sitten ulkona pulkassa, kiva kun olit löytänyt kirpparilta teille pulkan, katselin et on aikas kalliita kaupoissa kaikki baby born jutut:)Vaatteita olen ostanut jonkin verran kirpparilta.

  VastaaPoista
 10. Lumian äippä; No en mäkään löytänyt kun nyt siellä kävin. Hong Kongissa oli syöttötuoli nukelle jotain 16e paikkeilla. Kävin sitä katsomassa, mutta ei ollut tullut kauppaan vielä, vaikka mainoskin jo tuli.

  Ei meilläkään vielä osata pukea nukkea, vaan se tuodaan äidille ja yhdet vaatteet on saanut päälle niin tuodaan jo toiset : D huok..
  Neidillä menee hermot äkkiä kun pukeminen ei onnistu! : )

  Hyvinhän Lumia sitten pukee nukkea jo! : O
  Ainut minkä saa nukelle laitettua on BB pyöräilykypärä! hih!

  Hanna; Katsoin että BB pulkka on uudistunut, sen minkä minä löysin on vanhaa mallia. Siinä uudessa oli sellainen tuki jotta nukke pysyisi siinä paremmin. Kaikki BB jutut on kyllä sika kalliita! Mä hamuan aina kirppareilta suurimman osan leluista, siinä on säästänyt pitkän pennin.

  Siis kaikki tekemään kirppislöytöjä! : D

  VastaaPoista