sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Nuo ihanat keskustelupalstat!


Minä en lue keskustelupalstoja koskaan, ne on minusta alaluokkaisten ihmisten
kohtaamispaikkoja!
Valitetaan, kiusataan, arvostellaan muita kun muuta tekemistä ei ole!
Meidän kohdalla valehdellaan ja keksitään meistä mitä ihmeellisempiä juttuja.
Aina joku kuitenkin vinkkaa kun meistä jotain kirjoitellaan, niin tänäänkin.

Minusta on kamalaa, että ihmiset viitsivät aloittaa viestiketjun jossain koskien
pienen lapsen ulkonäköä!!
Minkälaisen moraalin omaavat ihmiset viitsivät tällaisia juttuja kirjoitella?
Pitää vain ihmetellä..
Ja lopuksi ylistetään sitä omaa "hoikkaa" lastaan.

Minun lapseni on mitä ihanin 2-vuotias ja olen ylpeä hänestä!
Rakastan häntä juuri sellaisen kun hän on!
Ikinä, koskaan en rupea täällä selittämään meidän ruokavaliota tai muita 
Minean painoon liittyviä asioita, en ole tilivelvollinen kenellekään.
Se on jo yksityisasia.

Jokainen voisi miettiä mikä on hyvää käytöstä ja mikä ei..
missä menee raja toisen loukkaamisessa?
Mitä sillä saavutetaan, laihempi lapsiko??!
Vai asianomaisille paha mieli..!?

Me kyllä teemme äitinä ja isänä kaikkemme, että Minealla
on kaikki hyvin. 
Siitä teidän ei tarvitse kantaa huolta, huolehtikaa te omistanne.
Piste.


46 kommenttia:

 1. Näin on!
  Ne, jotka arvostelevat toisia, tekee sen ilmeisesti sen takia, että saavat itselleen siitä paremman fiiliksen, koska omistavat niin huonon itsetunnon.

  VastaaPoista
 2. Taisin minä tuon samaisen ketjun välillisesti googlaamalla löytää, kun toisessa blogissa oli Pikku Mineasta keskustelua. En minäkään muutoin noita tiettyjä keskustelupalstoja seuraa, keskimäärin taso ja jutut ovat niin ala-arvoisia, että aivokuolema on lähellä. Itse olen juuri aloittanut bloggaamisen ja mitään kuvia en kohta uskalla laittaa blogiin.

  Mulla on kaksi lasta, joista toinen kasvaa painonsa suhteen hieman plussakäyrällä ja toinen miinuskäyrällä, tismalleen samoilla elämäntavoilla ja geeneillä. Itse olen ollut normaalikokoinen lapsi, en missään nimessä hoikka, vaan niin vaan minusta tuli hoikka teini ja sittemmin hoikka aikuinen.

  Musta on ihan kauheeta, että pientä lasta arvostellaan ulkoisten seikkojen vuoksi, sympatiat ovat puolellasi. Minea on musta ihan älyttömän suloinen lapsi. Pääasia kuitenkin on, että te tiedätte, miten asiat ovat.

  VastaaPoista
 3. Eikös tämä ollut lastenvaateblogi eikä mikään painokontrolli blogi! En tajua miten tänä päivänäkään ei mene ihmisille tajuntaan se että jokainen lapsi on erillainen ja kehtittyy/kasvaa omaa tahtiaan. Meidän tyttö ei vielä ryöminyt eikä muutenkaan liikkunut 8,5kk iässä ja kaikki ihmettelivät että onko hänessä jokin vika? No ei ollut hän ei vaan jaksanut ryömiä ja lähti 10 kk iässä sitten suoraan kävelemään :) Nyt monet ihmettelee kun tyttö ei niin paljon vielä puhu (2v6kk). No mutta hän oppiikin kaksi kieltä samaan aikaan(suomi ja arabia) ja laskee molemmilla kielillä sujuvasti 20:neen! Siltikin tulee monen sanan lauseita molemmilla kielillä, mutta joidenkin mielestä sitä pitäisi kai osata latinaakin jo tässä iässä!
  Mukavaa lopputalvea!

  VastaaPoista
 4. Vai taas ollut jotain tällaista. No tekemisen puutetta selvästi. Minea on juuri täydellinen ja kaunis tuollaisenaan. Aina kun on Mineasta kuva niin nousee hymy kasvoille:)

  VastaaPoista
 5. Näytin tätä blogia 10v lapselleni, tai oikeastaan vaan kuvia Mineasta. Hän sanoi ensimmäiseksi, että kaunis 2-vuotias. Näyttää vanhemmalta.

  Nätti tyttö, eikä todellakaan sitä miten jotkut häntä haukkuu. Itsekään oikein ymmärrä, miten joku kehtaa lasta noin haukkua.

  VastaaPoista
 6. Älä noista välitä! Iso halaus täältä suunnalta! Minea on ihana lapsi minunkin silmissäni, täydellinen juuri tuollaisena kuin on!

  Nuo painoasiat on vähän herkkiä täälläkin, omasta painostani on syömishäiriöinen äitini jaksanut koko ikäni muistutella (ja olen koko ajan ollut normaalipainoinen) ja nyt meni sitten sanomaan 1-vuotiaastani että miten se syö ja älä vaan päästä lihoomaan... Juuh, tytön paino on toki ollut koko ajan pituuden suhteen nollakäyrällä että ehkäpä se miinuskäyrä sitten pitäisi olla tavoitteena (?).

  Ihmiset ovat erikokoisia ja se siitä! Onneksi olen itse sinut itseni kanssa nykyisin (mutta kyllä sen terveen itsetunnon rakentamiseen meni aikaa kun oma äiti sitä oli murentanut) ja toivon että lapseni kasvaa sellaiseksi että pitää itsestään juuri sellaisena kuin on!

  Rakastakaa te oikein kovasti Mineaa (niin kuin taatusti teettekin) niin ihan varmasti hänestä kasvaa onnellinen, tasapainoinen ja itseensä tyytyväinen ihminen!

  Keskustelupalstat kierrän kyllä kaukaa tästä eteenkin päin, mukavia ihmisiä tapaa tällä tavalla blogien välitykselläkin :D.

  VastaaPoista
 7. Hoikka tai pullea aivan sama. Jokainen lapsi on erilainen, ja varmasti yhtä rakas äidilleen. Todella surullista kuulla, että olette joutuneet kriitikin kohteeksi. Vaikka kuinka yrittäisi olla välittämättä muiden puheista, paha mielihän siitä kuitenkin pakosti jää. Minea on kaunis tyttö, sanokoot ketjupalstan elämäänsä kyllästyneet täti ihmeiset mitä tahansa. Parempi olisi heidänkin kyllä ymmärtää, että kaikkea omia tyhmiä mielipiteitä ei aina tarvitsisi jakaa. Tsemiä sinne! Terkuin, solakan kuin silakan äiti

  VastaaPoista
 8. kuten jotkut siellä keskustelupalstalla sanoivat, mikäli ihminen lataa kuviaan lapsestaan julkiseen jakoon nettiin, täytyy kestää myös se mahd. arvostelu. eihän toki voi olettaa, että vain mukavia ja kehuvia kommentteja tulee? vai kuinka? tässä tapauksessa syy ylipaino-kommentteihin on ihan nähtävissä, eikä mielestäni siitä voi katsojan silmää syyttää. en suinkaan tarkoita, että tarvitsee mennä asiattomuuksiin, mutta kyllä totuus täytyy saada sanoa. muutoin ehkä kannattaisi jättää kuvat julkaisematta, tai käyttää kuvanmuokkausohjelmia, välttääkseen kyseisen asian.
  tämäkään tuskin tulee julkaistuksi, koska rohkenin ottaa kantaa tuohon, ja "puolustella" kommentteja. en siis puolustele asiattomuuksia, mutta sananvapaushan se Suomessa on.

  VastaaPoista
 9. Surullista että joidenkin elämä on niin köyhää että arvostellaan julkisesti tälläisiä asioita.Anonyyminähän on helppo kirjoittaa:(Olen tullut vanhoilla päivillä" vasta äidiksi ja kyllä neuvolassakin saa kuulla monenlaista.Sulla on suloinen ja terve ihana tyttö.KATEUS PITÄÄ ANSAITA,muista se:))

  VastaaPoista
 10. Täytyy kuitenkin muistaa että lasten ylipaino on jo kansanterveydellinen ongelma. Esimerkiksi kakkostyypin diabetesta tavataan alakoululaisilla. Minea on kaunis lapsi siitä ei oel kysymys, vaan siitä että kun hän kuitenkin selvästi on painokäyrien ylärajoilla ruokavalioon kannattaisi kiinnittää huomiota. Tätä ei ole sanottu pahalla, monesti vaan vanhemmat eivät välttämättä totuutta huomaa, oma lapsi on tietenkin aina maailman kaunein. Muistan sinun kuitenkin kirjoittaneen siitä että neuvolassakin oltiin painosta huolissaan. tavoitteena ei ole laiha lapsi vaan terve, normaalipainoinen lapsi ja nuori

  VastaaPoista
 11. Pitäisi aina miettiä sitä, että onko järkevää laittaa lapsistaan kuvia nettiin julkisesti, siellä ne on ja pysyy, aina.
  Lapset kasvaa, mutta kuvat jää.
  Ja haluaako ylipäänsä lapsi kuviaan sinne, ketä se palvelee, kenen etu se on.
  Yksityisyys on sillä lapsellakin.

  Siten olen samoilla linjoilla, että arvostelu on pakko kestää, ei voi mitään.

  VastaaPoista
 12. Siis onko kyseessä joku Vauva tai kaksplussan palsta? Jättäisin kyllä omaan arvoonsa..
  Onhan se Minea pullukka, mutta niin suloinen. Äitiinhän oman lapsen arvostelu sattuu kuin tikarin pistäisi sydämeen :(

  VastaaPoista
 13. Meillä kun on taas hoikka lapsi, niin siitä saadaan kuulla lähipiiriltäkin aina. Onneksi vain tietyiltä ihmisiltä.
  On naurettavaa arvostella lapsen ulkonäköä. Se on huonoa itsetuntoa mielestäni. Toki voi neuvoa, jos on 100% varma, että lapsi syö vain herkkuja ja lihoo sen takia ettei liiku lainkaan, että kannattaisiko muuttaa elintapoja. Mutta mistä kukaan voi tietää teidän elämästä? Sitä paitsi bloginkin perusteella näkee, että Minea liikkuu! Toisekseen hän ei vaikuta kuvien perusteella kovin hento luiselta. Me kaikki ei olla samasta puusta veistettyjä.
  Mut älä ota itseesi, anna naurettavien anonyymien braissailla egollaan :)

  VastaaPoista
 14. Onnetonta miten näillä kommenteilla on aina nimenomaan tarkoitus loukata. :( Mitä ihmettä siitä itselleen saa kun koittaa vasiten tuottaa toiselle pahaa mieltä? Miten huono elämä on oltava että nauttii ilkeilystä? Olen todella pahoillani puolestasi, Minea on suloinen tyttö ja on sairasta pilkata lasta.

  VastaaPoista
 15. Olen aika alusta asti seurannut blogiasi, ja kertaakan en olisi katsonut että lasesi olisi ylipainoinen, ja hyvänen aika hänhän on vielä noin pieni! Ja niin iloisen ja reippaan näköinen. Seuraan monia samantyyppisiä blogeja, mutta luultavasti heidän lapsensa jäisi tunnistamatta jos tulisi kadulla vastaan, voisin tunnistaa mutta en yhdistäisi. Taas jo Minean näkisin jossain, niin varmasti tietäisin kuka olisi!=D Minun mielestäni niin suloinen tyttö!

  VastaaPoista
 16. Voi että :( tosi kurjaa, en voi ymmärtää tuollaista lapsiin kohdistuvaa arvostelua!
  Suloinen tyttö Minea on, kuten te itsekin sen tiedättä.

  VastaaPoista
 17. On kyllä todella asiatonta arvostella lasta! :( Minea on mitä suloisin pieni tyttö ja jo kuvista välittyy se miten onnellisen ja luottavaisen oloinen lapsi hän on. Toivottavasti pystyt jättämään tuollaiset hölmöt kirjoittelut omaan arvoonsa ja jatkat tutulla tyylilläsi.

  T: "Kauppias-kollega" täältä nettiviidakosta. :)

  VastaaPoista
 18. Huomasin ketjun ja tuli paha mieli sinun ja tyttösi puolesta. Eikö ihmisillä ole tosiaan muuta tekemistä?? Täytyy sanoa, että tyttö näyttää oikein suloiselta, enkä kiinnittänyt painoasiaan mitään huomiota. Koeta unohtaa koko juttu, vaikka tietysti tämmöiset satuttaa kun arvostellaan omaa lasta :(

  VastaaPoista
 19. Halaus sinulle ja Minealle!

  -Satu-

  VastaaPoista
 20. Voi siinä vaiheessa kun lapsella on oikeasti poikkeavuutta kehityksessä tai jokin vakava sairaus... Niin oi kuinka toivoisi itselle pullukkaa, tervettä lasta! Mikä suuri lahja on omistaa terve lapsi <3

  VastaaPoista
 21. Voimia äidille, keteellisia riittää!
  Itsellä kolme hoikkaa lasta ja minä olen pyöreä. Olen törmännyt siihen että minä kuulemma laihdutan lapsiani huh huh. Että ihmisillä on aikaa seurata toisten elämää. Ei tässä mikään enää kelpaa. Nauttikaa omista ihanista lapsista :-)

  VastaaPoista
 22. Voi kamala! Itse luen kyllä keskustelupalstoja, joskun viihteen vuoksi, toisinaan siellä on ihan hyvääkin keskustelua. Tietyt aiheet, kuten vaikkapa päivähoitokeskustelun, osaan sivuuttaa.

  Teihin kohdistuviin keskusteluihin en ole törmännyt, mutta minusta tuo kuulostaa aivan aiheettomalta ja törkeältä. Teillä on äärettömän suloinen pieni pullukka tyttö siellä kotona. Lapset(kaan) eivät ole samasta puusta veistettyjä.

  VastaaPoista
 23. Teillä on ihana, terveen ja onnellisen näköinen tyttö!

  VastaaPoista
 24. Eksyin taannoin samaan typerään ketjuun ja järkytyin kommenteista niin että tippa tuli linssiin.
  Ne eivät ole normaalien tasapainosten ja fiksujen ihmisten juttuja joten en osaa muuta sanoa.
  Netti on täynnä törkeyksiä joita ei edes palstojen ylläpito poista :(
  Tsemppiä ja voimia olla välittämättä kommenteista!!

  VastaaPoista
 25. Minea on vielä niin pieni, että pulleus on sellaista lapsen pyäreyttä joka on ihan luonnollista ja synnynnäistä (ja söpöä). Samoin on lapsia jotka syntyjänsä ovat pienenä niin laihoja ja linnunluita, että saavat ulkopuolisilta kuulla kaikenlaisia suruttelevia kommentteja. Nämä erot tasaantuvat sitten vanhemmiten luonnostaan ja niillä ei ole mitään tekemistä sömisen tai liikkumisen kanssa. Eli höpönhöpön vaan tullaisille kommenteille!

  - Anni A.

  VastaaPoista
 26. Voi ei. :( Vitsit että jotkut jaksavat ja viitsivät. Minea on ihana just tuollaisena kuin on, ei pidä välittää noista. Tosin äitinä tiedän, että jos joku arvostelee omaa lasta, niin se sattuu ja syvälle.

  Virtuaalihali teille. ♥

  VastaaPoista
 27. Minea on suloinen, iloisen ja tasapainoisen tuntuinen tyttö (blogin valokuvista päätellen).
  Ei kannata pahoittaa mieltään alhaisten ihmisten ilkeistä kommenteista!
  Kyseisten aikuisten omia lapsia käy sääliksi, jos omat vanhemmat toimivat noin ikävällä tavalla.

  VastaaPoista
 28. Teidän neiti on kaunis ja suloinen tyttönen! Kyllä saa olla äiti ja isä ylpeitä! <3

  VastaaPoista
 29. Meidän lapset on myös olleet selkeästi lapsenpyöreitä tonne 4-7 vuoden ikään saakka. Sitten ovat kasvaneet erimallisiksi. Minea toki näyttää ikäistään vanhemmalta kun on niin paljon tukkaa ja hienot kampaukset + on ilmeisesti myös pitkä. Se ehkä hämää pitämään ns. pulskana kun pienemmät näyttää vaan vauvamaisilta? Mutta mun mielestä vaikka kuinka laittaisi lapsen kuvia nettiin niin ei niitä tarvii kenenkään retostella? Jos menee lapsensa kanssa johonkun julkiselle paikalle niin saako silloinkin kaikki alkaa arvostella lapsen ulkkonäköä? Eikö netissä pitäisi päteä samat käyttäytymissäännöt kuin muulloinkin? :-o. Joo olen kalkkis, mutta toisaalta käyttänyt internettiä jo 20 vuotta ja mulle se on kommunikointiväline siinä kn muutkin. En tajua miten se että jtain voi tehdä anonyymisti saa ihmiset käyttäytymäänmnäin huonosti :-/

  VastaaPoista
 30. Tosi ikävää tuollainen :( En jaksa ymmärtää tuollaisia anonyymejä ilkeilijöitä =/
  Tsemppiä sinulle ja suloiselle Minealle!

  VastaaPoista
 31. Todella törkeää ja tulee paha mieli puolestasi :( ikinä, koskaan ei pienen lapsen ukonäköa arvostella, Mineakin on todella söpö tyttö. Mistä lie johtuu, kateutta, tekemisen puutetta, mitä vaan?

  VastaaPoista
 32. Nämä tuntuvat aina niin ikäville. :( Tulee itsellekkin paha mieli.
  Pinjakin oli pienempänä aika pyöreä ja isokokoinen ikäisekseen, mutta ikinä ei saatu onneksi asiasta mitään kuulla, lapsi oli terve ja aivan normaali ruumiinrakenteinen terveen pyöreä lapsi. Edes neuvolasta ei saatu mitään kommenttia vaikka kasvoikin aina tasaisesti plussa käyrillä, meinaa valitettavasti olen tuttaviltani kuullut sitäkin, että neuvolasta on jopa sanottu, että lapsi on liian lihava, aivan mieletöntä, eihän alle kouluikäinen voi olla lihava kun kasvukin on vielä niin kesken.

  Nykyään Pinja on hoikistunut mielettömästi, taaperon pyöreys on hävinnyt, koska pituutta on tullut roimasti lisää, edelleen on kuitenkin ikäisistään isompi, pidempi ja jopa jalan numerokin on suurempi. Pinja kasvaa vain vauhdikkaammin, onhan isänsäkkin ollut täysin samanlainen ruumiinrakenteeltaan alle kouluikäisenä ja nykyään on sellainen kukkakeppi. :) Eli luultavasti Pinjalla on isänsä ruumiinrakenne ja kouluiässä ihmetellään kun on liian laiha.

  VastaaPoista
 33. Inhottavaa ja Minea ihana!
  Typeriä ja kateellisia ihmisiä löytyy ja paljon..

  VastaaPoista
 34. Kannattaa jättää nuo palstat ihan omaan arvoonsa. Siellä kirjoittelevat kateelliset ihmiset joilla ei ole muuta tekemistä kuin etsiä negatiivista sanomista muiden elämästä. Ja kyllä ne löytää sanomista ihan mistä vaan. Minäkin olen päässyt osalliseksi tästä samaisesta kampanjasta jossa haukutaan pienten lasten ulkonäköä. Joku "ihana" anonyymi oli käynnyt mun blogissa (silverjungle postaus) haukkumassa mun kuopuksen hiukset?? Siis oikeesti mitä väliä sillä on muille minkä laisissa huiuksissa mun lapsi kulkee?? Toisaalta naurattaa se että miten ihmiset jaksaa, mutta sitten taas surettaa se että kuinka toisten ihmisten on pakko olla ilkeitä? Mitä ihmettä ne siitä saa? Toivottavasti osaat jättää ne idiootit omaan arvoonsa ja olla välittämättä!!

  VastaaPoista
 35. Mikään julkisuuden määrä ei oikeuta loukkaavien kommenttien sanomista. Jos niin olisi, mihin se rajoittuisi? Saisiko telkkarissa esiintyjät haukkua, lehdissä kirjoittelijat, blogistit, alakoulun luokkalehtien sankarit, kadulla kulkijat? Pitääkö julkisuuteen olla erityisesti hakeutunut, jotta saa haukkua, vai riittääkö että siinä on vaikka haluamattaan?

  Kirjoitin samaa sinne alaluokkaisten keskustelupalstalle. ;) mikään ei oikeuta toisen tietoista loukkaamista.

  Vaikka lapsen laittaminen nettiin onkin kyseenalaista.

  Maija

  VastaaPoista
 36. Ei voi olla kovin onnellinen ihminen, joka suloista lasta nimettömänä arvostelee. Tottakai äitiä loukkaa tuollainen mutta muista, että nämä arvostelijat voivat tosi huonosti itsensä kanssa ja yritä jättää omaan arvoonsa! Suomi on huonolla itsetunnolla varustettujen ressukkakiusaajien maa, niin se vaan on.

  VastaaPoista
 37. Ei ole tullut tuollaisia keskustelupalstoja luettua, mutta sa nanvapauslakikaan ei oikeuta herjaavaa ja loukkaavaa kirjoittelua ja myös keskustelupalstan ylläpitäjällä on vastuunsa. Ei sillä, että laki tässä yhteydessä toimisi tai siitä jälkikäteen olisi hyötyä, vahinko on jo tapahtanut. Vaikea ymmärtää sitä, että joku tieten tahtoen haluaisi ketään lasta arvostella ja vieläpä jullkisesti. Ai niin, sehän olikin jonkin ANONYYMINÄ pysyttelevän henkilön tekosia. Jotkut ihmiset saavat ilonsa toisten ihmisten mielen pahoittamisesta, se vaan on niin. Loppujen lopuksi kuitenkin sellaiset ihmiset ovat vähiten onnellisia, aika säälittävää sekin...tavallaan.
  Tsemppiä, toivottaa Aake07:n äiti, joka ei malttanut nyt kirjautua

  VastaaPoista
 38. Vaikka onkin sananvapaus, niin mitä tarvetta palvelee toisen ihmisen ulkonäön arvosteleminen?
  Sananvapauteen perustuenko esim koulukiusaaminen on oikein, jos vaan kommentoidaan sitä "tosiasiaa", että omasta mielestä se kiusattu on ruma/lihava/kierosilmäinen jne jne. Voisiko tähän vastata joku, joka hyväksyy tällaisen kiusaamisen sananvapauden nimissä!!

  VastaaPoista
 39. Wau, ylempiarvoiset ihmiset ovat sitten taas olleet järjenhippujensa kärkkäillä osastoilla pätemässä. En ole koskaan ymmärtänyt mikä on se taho tai voima, joka antaa ihmiselle oikeuden arvostella toista ihmistä ulkonäön perusteella - livenä tai netissä. Mitäs se kellekään, jos toisella on pyöreämmät posket kuin kolmannella tai ensimmäisen varpaat ovat kuin pianistin sormet? Nostaako se jonkun ihmisen arvoa tai palkkaa, että tuon sanoo julkisesti, hellyydellä tai inholla? Mitä tuosta kommentoinnista siis saa?
  Meidän neiti nautiskeli mamman omaa kermamaitoa ahnaasti ja kasvoi kasvamistaan kaiken rakkauden keskellä, kerran tahi kaksi asiasta päin naamaa ihmiset kommentoivat, mutta niin tein minäkin välittömästi takaisin. Hämilleenhän siitä menivät ja yrittivät sanojaan selittää. Muutenkin niin ulkonäkökeskeisessä maailmassa kun eletään, niin tarviiko oikeasti aloittaa painon kommentointi heti vauvasta lähtien? Ei, sanon minä ja pussaan heti aamusta oman rakkaan pulloposkeni poskia ja vaalin häntä rakkaudella kuten tähänkin asti.

  Rakastavaa viikkoa teille kaikille!

  VastaaPoista
 40. Anna vaan olla, "koirat haukkuu ja karavaani kulkee". Minä en ole lukenut eikä huvitakaan kun siellä saa vain pahan mielen, jos ei muusta niin toisten puolesta.

  Lapsen paras tuntija ovat omat vanhemmat, joten etteköhän te täyspäisinä ihmisinä tiedä mikä lapsellenne on parasta eikä se lapsen pulleus aina johda diabetekseen, voi hoikempikin sairastua.

  Tiedän lapsia, jotka ovat olleet lapsena aika pulleita ja sitten murrosiässä pulleus vaan hävinnyt. Suloinenhan tyttönne on ja aina tuntuu olevan hyvällä tuulella.

  Meillä poika on pitkä ja hoikka. Tyttö vielä vauva ja ihan normaalilla käyrällä menee, mutta nyt on jonkinlainen kasvupyrähdys ilmeisesti menossa kun on nälkä kaiken aikaa. Tytöllä oli tänään myöhästyneet 1-vuotispäiväkemut.

  Hannele

  VastaaPoista
 41. Kiitos kaikille ihanista viesteistä! Minea on isokokoinen tyttö nyt ja aina ollut, pituuttakin jo 100cm! Puhuukin jo erittäin hyvin eli monesti luullaan vanhemmaksi. Kerran jopa 4-vuotiaaksi. : )

  VastaaPoista
 42. Toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos! Minea on aurinkoinen pieni tyttö ja se on tärkeintä :) Kateelliset kirjoittelevat ja haluavat satuttaa, mutta eikö se kerro enemmän heistä itsestään ihmisinä kuin kohteesta, jota haluavat satuttaa. Viisaat lukijat kyllä ymmärtävät asioiden oikean laidan. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 43. Voi harmin paikka,että luit tuollaisia ikävyyksiä netistä. :( Samalla tavalla tuntuvat jokaisen blogin lapsista keksivän kaikkia ihmeellisyyksiä. Kateellisuus on yksi asia, joka näköjään saa aikuisia ihmisiä tekemään erittäin lapsellisia tekoja. Sääliksi käy heidän lapsiaan, jos oppivat samanlaisen arvo-maailman. Usein joudun itsekkin selittelemään meidän poikamme hoikkuutta ja välillä huonoa ruokahalua, mutta enään en siihen alennu. Terve ja hyvinkehittynyt, joten jätetään ne kommentit omaan arvoonsa. :)

  VastaaPoista
 44. Aivan järkyttävää! En ole onneksi tuollaisia keskustelupalstoja lukenut. Juuri oman blogin perustaneena tuo on kyllä pahin painajainen, että joku menee arvostelemaan minun lapsiani jollekin palstalle! Olemme käyneet läpi hyvin vakavan lapsen sairauden ja tiedän, että mikään ei ole äidille tärkeämpää kuin oman lapsen terveys ja Minea näyttää terveeltä & iloiselta :-)

  VastaaPoista
 45. Nykyään tuntuu olevan vain kaksi painoa kuvaavaa termiä: laiha ja paksu. Normaalipainoinenkin on joko-tai...
  Itse olin lapsena normaalipainon ylärajoilla ja terveydenhoitajakin oikein osoitti, että "suurin osa on tällä käyrällä ja sinä olet täällä ylempänä". Olin sopusuhtainen ja liikuin paljon, mutta vain sillä painolla tuntui olevan merkitystä. No, siitä alkoi koko elämän mittainen, täysin turha kamppailu omaa ruumiinrakennettani ja ominaispainoani vastaan.
  Toivon, että kaunis tyttösi säästyisi ikäviltä kommenteilta, joita useimmiten näyttävät kylvävän toiset äidit!

  VastaaPoista