maanantai 29. marraskuuta 2010

Pakkanen paukkuu


ja nyt ei kyllä huvita ulkoilla EI!!
Laitoin neidin kyllä ulos nukkumaan kavereiden innoittamana, kun
vaan pukee hyvin ja vuoraa vaunut peitoilla, niin ei siellä kyllä kylmä pääse yllättämään.
Kova rituaali tuo pukeminen alkaakin olla; villapuku, villasukat, tumput, haalarit jne..
ja se vielä maustettuna vetelällä 1,6kk neitosella jolta hävisi kyky seistä!! Grr!

Viime yönä täällä oli mittarin mukaan ollu -25 astetta Hyrr!!!
Nyt päivällä sitten -20 astetta.


Tässä muutamia kuvia viimeviikkoisesta ulkoilusta.
Tämä Reimatecin pallohaalari on todella kiva.


Minne mun hiekkalaatikko on hävinnyt?
Meinasi olla pieni katastrofi kun sinne ei päässytkään leikkimään.

: )


Lunta tietenkin täytyi maistaa, mutta se on tosi kylmää!!


Kävimme myös hakemassa läheisestä metsästä havuja.
Joita sitten laitoimme lintujen ruokintapaikalle koristeeksi.


Meillä on myös tapana käydä läheisellä purolla/ojalla katsomassa
ja ihmettelemässä solisevaa vettä, kun se niin kauniisti siellä virtaa.
Vielä se ei ollut päässyt jäätymään.



Pulkkailu on niin mukavaa neidin mielestä!
Lisää, lisää vaan tätä...!


Kirpeissä pakkastunnelmissa taidan lähteä tekemään kirpparikierroksen!
Isäntä jääköön katsomaan neidin perään joka kylläkin nukkuu ulkona.
Eilenkin herätimme neidin tuossa puoli viiden aikaan ulkoa..pimeäkin alkoi jo tulla.
Siellä vaan on niin hyvä nukkua niin mikäs siinä!


Nukutaanko teillä ulkona? Mitä pidät pakkasrajana?





18 kommenttia:

  1. Meillä ei ole koskaan tykätty nukkua ulkona.
    Pulkkailu on meilläkin kova sana tosin milli pulkkailee lähinnä vaan mummilla me kun asutaan keskustassa ja täällä tota pulkkaa on hankalampi vetää :/
    mielettomän suloisia kuvia taas toi haalari on kyllä tosi kivan näköinen :)

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia taas!Meillä Eevi nukkui viime talvena ihan kovimmillakin pakkasilla ulkona, koska sisällä nukkumisesta ei vain tullut mitään. Vaunuissa meillä oli makuupussi, peitto ja lampaantalja + peittelin vaunut aina fleecepeitolla, ja ihan lämpöinen neiti sieltä kuoriutui. Mitä kylmempi ilma, sitä paremmin meidän neiti nukkui :)

    VastaaPoista
  3. Kyllä meillä nukutaan ulkona ainakin vielä näillä pakkasilla.
    Mietin kyllä kieltämättä hetken, viitsinkö laittaa vaunu-unille näin kylmällä, mutta koska poika ei vaan nukahda sisälle, niin pakkasin villahaalari-fleecehaalari-baby baggie-paketin vaunuihin lampaantaljan päälle. Makuupussiin poika ei enää mahdu, mutta monta huopaa päälle tiukaksi paketiksi ja vielä yksi peitto vaunujen päälle, niin eiköhän siellä tarkene. :)
    Hiljaista on, veikkaanpa, että meilläkin saa päivällisaikaan mennä herättelemään. :)
    Meidän pienimmät onkin muuten tosi samanikäiset, Oula on kuukauden teidän tyttöä vanhempi. Kiva kuulla, että joku muukin yhtä iso nukkuu vielä vaunuissa. :)

    VastaaPoista
  4. Jessica; meillä taas ei nukuta sisällä kuin max tunti! Niin ne on lapset erillaisia.
    No kiva kun pääsee mummolaan pulkailemaan, keskustassa voi olla hieman hankalaa ; )

    Sini; Kiitos : ) No tuolla kerhossa yks kaveri sanoi myös laittavansa nukkumaan kovemmillakin pakkasilla.
    Kovat vaatetukset ja peitot päälle niin hyvin nukkuu kuulemma ja läpösenä pysyny.
    Meilläkin talja alla ja päällä fleecepeitto + vaunun päällä toinen fleecepeitto. Neiti kun äp makuupussiin ei enää mahdu ja hyvä nyt kun vaunuihin noiden vaatteiden kanssa mahtuu. : D

    VastaaPoista
  5. Emmi;

    no sitä minäkin, ajattelin kanssa että onko liian kylmää ilmaa hengitellä, mutta kun peitto vaunujenpäällä niin eihäs siellä ole niin kylmä kuin ulkopuolella.
    Oula on siis syntynyt huhtikuussa? Meillä toukokuun 27pv. Miten en ole tuota hoksannut..
    Täällä maalla on aika yleistä nukuttaa ulkona ja nyt kun vielä olen kotona, niin tuntuu luontevalta ulos nukuttaa. Ja kun niin tyytyväisenä siellä nukutaan niin mikäs siinä.
    : ) Nykyään tosiaan niitä 3h unia vedellään joten kait se on niin kuin Sini tossa sanoikin, mitä kovempi pakkanen sen kauemmin nukutaan! : D

    VastaaPoista
  6. Uusi lukija ilmoittautuu :)

    VastaaPoista
  7. Tiina; tervetuloa lukemaan blogiani! Aina on kiva saada uusia lukijoita ja "juttuseuraa" : D

    VastaaPoista
  8. Meilläkin nukutaan pääsääntöisesti vain ulkona. Tosin tänään en uskaltanut laittaa (-24). Kai se max. parikymmentä pakkasastetta on missä lapsen laitan ulos.

    Nyt se pieni tuossa nukkua röhnöttää sohvalla minun vieressä. Kun ei ne unet sisällä kestä yhtä pitkään kuin ulkona, niin täytyy ottaa sitten vielä iltatirsat erikseen :)

    Minä ostin sen ticketin isomman toppapussin nyt syksyllä ja voin sanoa että loisto-ostos! Neiti humpsahtaa sinne kevyesti ja on lämmin. Alle on vielä tarkoitus hankkia lampaantalja. Rattaat kun ei ole yhtä suojaisat kuin vaununkoppa, mutta ollaan oikeastaan jätetty kopan käyttö jo kokonaan pois. Siitä taljasta on vähän jo mummoille vihjailtu kun synttärit lähenee ;)

    VastaaPoista
  9. Meillä nukutaan ulkona. Ja hyvin nukkuu! Tyytyväinen ja lämmin typykkä sieltä aina heräilee:) Suoraan sanottuna en saa tyttöä nukkumaan sisällä. Tai en jaksa sitä vaivannäköä verrattuna kuinka helposti uni tulee kun tytön pakkaa vaunuihin...Essiinan tavoin meilläkin on Ticketin untuvapussi ja Ikeasta haetaan lampaantalja kun niitä saa joulukuussa kympillä:)

    VastaaPoista
  10. Meilläkin Ceela 1v8kk nukkuu edelleen vaunuissa päiväunet. Sisälle en edes viitsi yrittää nukuttaa kun tiedän että unet ei kestä kun max.tunnin. Ulkona nukkuu yleensä 2tuntii, joskus jopa 3. Pakkasrajaa kyselin viime talvena omalta äidiltäni ja hän sanoi että me ollaan pienenä nukuttu ihan kovimmillakin pakkasilla ulkona. Tarpeeksi vaan vaatetusta ja vaunuihin suojaa. Muistaakseni viime talvena taisi kylmimmillään olla -27astetta kun laitoin neidin ulos nukkumaan ja hyvin nukkui, ja lämpimänä pysyi :)

    Ainut ongelma mikä tulee jossain vaiheessa on se että neiti kasvaa ulos kärryistään. Meillä on emmaljungan citycrossit ja niissä taitaa olla rataspituus noin 90cm. Ceela on nyt noin 83cm pitkä ja toppattuna tuntuu että mahtuu kärryihin just ja just. Täytyykö tässä vielä lähteä metsästämään pidempiä kärryjä että lapsi saa jatkaa hyviä ulkounia :)

    VastaaPoista
  11. Kun asusteltiin Oulussa ja kuopus oli pieni, niin kyllä se posotti ulkona vielä -22 asteen pakkasillakin. Laiton harson eteen ja paljon fyllinkiä, hyvin tarkeni ja nukkui ;)

    VastaaPoista
  12. Essiina;
    Mitä se Ticketin pussi maksaa? Varmasti on lämmin!
    Mä en vaa tiedä kantsiiko mun satsata siihen kun menen töihin vuoden alusta ja voipi olla että unet nukutaan silloin sisällä. Mutta laitan korvantaakse..

    Unelma Säleikkö;

    No juuri noin se meilläkin menee, paremmin nukkuu ulkona ja aina lämmin on ollut kun sisälle on otettu. Paitsi kerran, kun jätin kengät jalkaan niin varpaat oli vähän viileet. Pidän sellaisia untuvatossuja aina päikkäreillä ja ne on tosi lämpimät! Kirpparilöytö, kas kummaa : D

    Iita;
    No sama täällä, meillä emmaljungat ja juuri ja juuri niihin mahtuu kaikkine vaatteineen. : )
    Minea on varmaan ainakin 85cm pitkä ja muutenkin sellainen roteva niin kuvitella voi että ahdasta on. Mutta hyvinhän tuo nukkuu..
    hih..minkähänlaiset vaunut sitä pitäisi hommata että sitä tilaa olisi. Onko sellaisia olemassakaan? Aikuisten kärryt?? ; )

    Muruhuttu;
    Kyllä ne siellä tarkenee kun tosiaan pukee ja suojaa hyvin. Jotenkin sitä ite ajattelee kun on niin hyytävän kylmä, ettei siellä voi tarjeta!

    VastaaPoista
  13. Reippaita ulkoilukuvia!

    En oikein muista missä vaiheessa meillä siirryttiin nukkumaan sisälle, mutta kyllähän se molemmilta opettelua vaati :-)
    Tarhaan mennessä 1v9kk osasi jo nukkua sisällä ja hyvä niin - hiukan ovat tarhassa pulassa niiden ulkona nukkuvien kanssa kun ei niitä valvovia silmiä ihan joka hetkeen riitä.

    VastaaPoista
  14. Pussi taisi maksaa 90e. Muistaakseni tilasin sen Sisukkaasta. Ja on siis se isompi 115cm pussi, ei se 94 cm.

    Jos sitä ei tarvitse enää nukkumiseen, niin on se kätevä rattaissa istuvallakin lapsella. Ainakin minä olen tykännyt.

    Mutta tuota samaa olen miettinyt, että rattaat jää nopsasti lyhyeksi. Esikoinen nukkui ulkona parivuotiaaksi, enkä muista silloin tuota mahtuvuusongelmaa...? Emmaljungan rattaat (Coronette) ne oli silloinkin, eli tainnut vaan jo unohtua ;) Keskimmäinen piti opettaa sisälle reilu 1v, ennen kaksosetn syntymää. Kolmea kun on hankala nukuttaa ulos yhtaikaa... Tuplatkin siirtyi sisäuniin siellä reipas 1v, kun alkoi olla rattaissa ahdasta ja herättelivät toisiaan. Mutta mielellään nukutan kyllä ulkona niin kauan kuin mahdollista.

    Täytyy kai laittaa kimppatilaus Tanskaan niistä isoista Emmaljungan vaunuista... ;) Mutta niitä ei taida olla rattaana, vain kopalla?

    VastaaPoista
  15. Ihana Minea! :) Meillä Matilda nukkuu parhaiten myös just ulkona, 3-4 h! Sisällä 1,5-2,5 h. Täällä Keski-Suomessa meilläpäin on eilen ja tänään ollut n. -20-22 C, nyt ei olla pistetty ulos, mutta huomenna taas kun lauhtuu:) Jos meillä olis taljat ja muut villaviltit käytössä, niin voisin kyllä -20 C kelillä laittaa myös ulos. Ihanaa kun toinen saa samalla raitista ilmaa! :)

    VastaaPoista
  16. Onpa suloisia kuvia! Ja uusi banneri on kaunis, ihanan jouluinen!

    Meillä kaksi kolmesta on nukkunut ulkona noin puolitoistavuotiaaksi. Sisällä nukuttaminen noiden kahden pojan kanssa oli aivan kamalaa tuskaa ja siksi meilläkin nukuttiin autuaasti vaikka millaisilla pakkasilla. Neiti ei koskaan oikein tykännyt vaunuissaolosta, elleivät ne sitten liikkuneet. Silloin tuli tehtyä sattuneasta syystä aikamoisia vaunulenkkejä..
    Käy kurkkaamassa blogissani, jos kaipaat vähän aurinkoa:)

    VastaaPoista
  17. Jassu;
    Uskon että neiti kyllä nukahtaa sisällekkin, mutta nukkuu vain vähemmän aikaa. : )
    Päiväkodissa ei yleensä ulos nukuteta, mutta kukas se nyt olikaan joka kertoi, että niiden lapsi nukkui ulkona päiväkodissa.

    Essiina;
    Arvokashan se on, mutta taatusti laadukas ja lämmin. : )

    Terhi;
    Kiitos :D Mustakin on kiva laittaa ulos nukkumaan raittiseen ilmaan. Onhan se aikamoinen härdelli pukea ja pakata neiti kaikkiin niihin peittoihin ja vaatteisiin jne..
    Tänäänkin heräsi ihan lämpöisenä ulkoa ja uni maistui 2,5h. : )

    Riikka; Kiitos, minun paras kaveri on minun kamerani ; )
    Meillä ei tartte ku työntää neiti ulos niin alkaa nukkumaan itsekseen. Maitopullon juo vaunuissa ja vielä ei olla raaskittu pois ottaa.
    Katotaan kuinka käy kun sinne hoitoon mennään..kaikki muuttuu. : /

    Kiitos ihanasta tunnustuksesta! <3 Siitä lisää myöhemmin..

    VastaaPoista
  18. Meillä ei enää ulkona nukuta, monesti ei enää missään. Pienin tarvitsisi unet, mutta liian pitkään ei saisi nukkua tai ilta on mitä on. Ulkona meillä kuitenkin pieninä nukuttiin..harso vaunujen suulla nosti kopan sisälämpöä kummasti.

    Hauska tuo haalari!

    VastaaPoista