torstai 16. syyskuuta 2010

Ihmeellinen episodi

Meillä täällä oli joku kumma episodi neidillä; meni nukkumaan normaalisti 20.30 ja
 tunnin päästä heräsi huutamaan kurkkutorvi suorana! Yritettiin hyssytellä, otettiin syliin, paijattiin, annettiin panadolia, tarkistettiin hampaat ja suu..kulmahammas ainakin oli puhjennut sitten viime vilkaisun.
Yritimme kysyä onko pipi jossain?? Minealle pipiä tarkoittaa ne pikkuiset haavat käsissä tai polvissa : ) 
Pipin täytyy olla konkreettinen..näkyvä haava!
Ei ymmärrä??
Neitiä ei vain saatu rauhoittumaan, vasta kun menimme olohuoneeseen istumaan. Istuttiin hiljaisessa ja hämärässä olohuoneessa, neiti minun kainalossani..uusi raivari teki tuloaan kun olisi teletapit pitänyt saada päälle...selitin , että "tapit" kuten Minea heitä kutsuu, ovat menneet nukkumaan. Itkun seasta sitten vilkutti (tapeille) ja huuto jatkui.. Laitoin TV:n päälle noin muuten vaan ja sitten neiti rauhoittui..katsottiin keskustelua terveellisestä ruuasta. 
Ihan mielenkiintoinen väittely : )

Pikkuisen aikaa siinä leikittyään ja rauhoituttuaan
laitoimme neidin uudestaan sänkyyn.
Maitopullon kera
Ja uni sai jatkua...

Ehkä syynä oli paha uni tai puhkeavat hampaat..
Kukaties?


Äidin pikkuinen peikkotukka ja vieressä se Rakas nallukka : ))


10 kommenttia:

 1. Meillä on myös pari kertaa ollut tuollaisia. Parhaiten on toiminut se, että olen puhunut huutavalle lapselle rauhallisesti, ottanut valoisaan huoneeseen ja saanut hiljalleen "heräämään" siitä raivotilasta. Ja heti herättyään pieni onkin rauhoittunut ja nukahtanut hetkessä aivan kuin ei olisi koskaan huutanutkaan. Noille kohtauksille on muistaakseni joku nimikin ja ne on kai melko yleisiä pikkulapsilla.

  VastaaPoista
 2. Yöllisiä kauhukohtauksia saattavat olla, menevät kyllä ohi aikanaan. Ei ole syytä pelästyä.Lapset saattavat olla poissaolevia, kirkua suoraa huutoa ja heitä on vaikea saada heräämään tähän maailmaan. Kauhukohtauksissa lapsi ei päästä oikein vanhempaa lähelle. Ehkä joku kehitysvaihe saattaa laukaista sen.

  Niin siis jos ei ole mitään todellista syytä kipeäksi tulossa tai muuta. On vaan niin kertakaikkisen suloinen tyttö teillä.

  VastaaPoista
 3. Meillä ollut pari kertaa noita samoja.
  Siis nuukuko neiti kun hait sen?
  Meillä milli on kyllä nukkunut mutta huutanut silti kun hyena :D

  VastaaPoista
 4. Meillä oli ennen samankaltaisia huutokohtauksia tosi paljon, täytyy koputtaa puuta mut nyt ei oo ollu monene kuukauteen.

  Tunti-kaksi tunti nukahtamisen jälkeen alkoi ihan korvia vihlova huutaminen ja usein katsomaan mennessä tyttö kuitenkin vielä nukkui. Hänet täytyi ottaa syliin, eikä rauhoittunut millään. Kuitenkin rauhoittumisen jälkeen nukahti aika helposti uudestaan.

  Meillä alkoi 3kk iässä kun aloitettiin peruna-porkkanavelli lääkärin suositusten mukaan ja kestivät 5-6kk asti. Sitten tajuttiin vaihtaa peruna-porkkanavelli maissivelliin ja lopettaa juuri aloitettu perunamuussin maistelu. Siihen loppuivat ja olivat poissa hetkisen.Mut tuolloin noita tuli joka ilta ! Sitten jossain vaiheessa alkoi uudestaan ja niitä tuli välillä enemmän, välillä vähemmän. Mä olen itse tulkinnut että nuo alkuyön, 1-2h nukahtamisen jälkeen tulevat itkukohtaukset hotuvat mahanväänteistä tai jonkun ruoka-aineen aiheuttamasta. Peruna ei meidän tytölle käynyt tosi pitkään aikaan eikä vieläkään hirmu suurina määrinä (ihan jos päiväsaikaankin söi niin -2h ja alkoi sama itku), ja monta muutakin ruoka-aineallergiaa olen epäillyt. Tytön huomasin myös usein piereskelvevän ennen/jälkeen itkukohtauksen, eli mä luulen et ainakin osa noista itkukohtauksista johtui mahanväänteistä meillä.

  Mut pelottavia ne on. Säikäyttää kun toinen yhenäkin alkaa huutaa kuin kurkkua leikattaisiim.

  VastaaPoista
 5. Noita tyttötiimin kertomia kauhukohtauksia on myös lääkärit epäilleet meillä, ja voivat toki niitäkin olla ollut, ainakin osa.

  Mut, älä huokehdi. Ei varmaankaan ole mitään syytä huoleen :)

  Meillä hampaista ohtuvat itkut ajoittuvat aina aamuyöhön ja tyttö silloin kitisee ja vaikertaa puoliunessa, mut nyt kun tyttö tekee noita viimeisiä poskareita (jee, ihan viimeiset 4 hammasta, sit saa huokaista vähäksi aikaa!) on kyllä kitissyt jo 4 yötä ihan läpeensä. aloitta akun minä menen sänkyyn ja kitisee vähän vliä läpi yön :S

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Juuri noin..huusi kuin hyeena (unissaan) ja ei päästänyt oikein lähelle! Piti saada heräämään kunnolla, ennekuin huuto loppui. Meillä eka kerta, että näin henkeäsalpaavasti huusi..ennen vain pientä kitinää ja kun käy vähän silittelemässä, niin on rauhoittunut.

  Ruoka-aineista en ole huomannut mitään tulevan..
  mutta eihän sitä koskaan tiedä.

  Täytyy seurata tilannetta..

  Hampaista meillä ei ole itketty juuri ollenkaan. Suussa komeilee ainakin 12 hammasta..nyt huomasin, että kulmahammas puhjennut. Vaikea katsoa sinne suuhun, kun ei siitä yhtään tykkää. Yleensä huudon saattelemana sinne lurkin..: )

  VastaaPoista
 8. Meillä tais johtua silloin noi huudot kans kulmahampaista :) eli varmasti menee teilläkin noi ohi... ellei jäänyt vaan tohon yhteen kertaan :) meilläkään ei muista hampaita ole kitisty... nyrkkiä tosin syöty ja usein tunkenut niin syvälle että oksennus tullut.

  VastaaPoista
 9. Nuo ovat kyllä inhottavia, kun ei tiedä onko lapsi kipeä vai onko kyseessä tosiaan joku kauhukohtaus/painajainen tms.

  Meillä on ollut yöllisiä "raivareita" aina silloin tällöin ja usein ne liittyivät johonkin kehitysvaiheeseen; pystyyn nousemiseen, kävelyyn, puhumisen oppimiseen jne. Ilmeisesti tytöllämme on myös aika hyvä mielikuvitus joka heijastuu uniin.

  Monet kuvailevat korvatulehduksiinkin liittyvän juuri tuollaisia yöllisiä heräämisiä. Paine helpottaa kun nostetaan ylös, joten hetken päästä kipu helpottaa ja voi taas mennä nukkumaan.

  VastaaPoista